Selecteer een pagina

Langs de kant

Wielrennen is een dankbaar onderwerp voor allerhande bespiegelingen. Leed en victorie liggen dicht naast elkaar. Op deze pagina een overzicht van kunstuitingen met betrekking tot de wielersport. Filmpjes, boeken, poëzie, commercials en ga zo maar door.

De ereronde van de eland – Thijs Zonneveld

Sla ‘De ereronde van de eland’ van Thijs Zonneveld open en je zit midden in een etappe in de Tour de France. Of beter gezegd: in het hoofd van de wielrenner die tegen wil en dank op kop ligt, met nog honderdveertig kilometer te rijden.

Lees meer

De Wielermaffia – Tyler Hamilton

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarrière bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong.

Lees meer

Uit koers – Frank Heinen

Uit Koers – Frank Heinen gaat over gestopte wielrenners. Op heldere, geestige wijze portretteert hij in ‘Uit koers’ de mannen voor wie de tijd na de koers de zwaarste beproeving blijkt.

Lees meer

Van Santander tot Santander – Peter Winnen

Het leven van Peter Winnen laat zich lezen als een roman. Hij groeide op met maar één droom: wielrenner worden. Zijn droom werd bewaarheid: hij werd een van de succesvolste en beroemdste Nederlandse wielrenners aller tijden. Zijn majestueuze overwinningen in de Tour de France waren hoogtepunten in de Nederlandse sportgeschiedenis. In dit boek beschrijft Peter Winnen in zijn eigen woorden zijn opkomst en carriére als wielrenner.

Lees meer

Koersen in het duister – David Millar

In deze autobiografie vertelt de Britse topwielrenner David Millar op een eerlijke en open manier hoe hij tot dopinggebruik is gekomen. Het boek is alleen nog als e-book of tweehands boek te bestellen.

Lees meer

Wielercitaten

Loading Quotes...

Toekomstige evenementen

zo 26

Subaru Beach Battle

26 november @ 00:00
dec 03

Dijk tot Dijkrace

3 december @ 00:00
dec 06

Zwift X Tacx on tour 2017

6 december @ 08:00 - 17:00
Share This