Half april brak het frame van mijn Koga Kimera Road. Een fiets die ik 9,5 jaar geleden kocht. Deze fiets heeft mij 35.000 kilometer lang gedragen door de polders, bossen, in de heuvels en bergen. Het was blijkbaar genoeg. Koga hanteert een ruimhartig garantbeleid dus kon ik het oude frame omruilen voor een nieuwe Koga Kimera Prestige. Hulde! Een nieuw frame is een, opnieuw opbouwen is twee. Zin in een nieuwe uitdaging heb ik de ombouw zelf ter hand genomen. Een leerzaam proces kan ik je vertellen. Veel onderdelen op de oude Koga waren 10 speed en toch aangetast door bijna 10 jaar zon, regen, zweet en zout. Op zoek dus naar nieuwe onderdelen. Dat viel niet mee omdat door de Corona-lockdown en de blokkade van het Suezkanaal de toestroom vanuit het verre oosten ernstig vertraagd was. Na een zoektocht bij fietsenwinkels, webshops en op marktplaats had ik een complete Ultegra groep en andere benodigdheden bij elkaar en kon het monteren beginnen.  Een leerzame klus die met hulp van vrienden en de fietsenmaker geklaard is. Sinds twee weken rijd ik zo trots als een pauw op mijn nieuwe Koga Kimera Road.

Frank van Leeuwen

Frank van Leeuwen

Patattencoureur

In dit wielerdagboek hou ik dagelijks alles bij wat ik op het gebied van fietsen en wielrennen meemaak. Ongemerkt neemt die fiets (4 fietsen ondertussen) een steeds belangrijkere plaats in mijn leven. Van één ritje in de week verword ik langzamerhand tot een ontembare fietsfanaat. Zelfbouw fietsprojecten, eurosportplayer, wielertochten.nl, fietstochten boven de 200km, het wordt steeds meer en nog steeds leuker. Ik hoop dat het vastleggen van mij ervaringen anderen kan helpen, stimuleren en weerhouden van domme fouten.

%d