Op 3 juni 2021 is het Internationale Wereldfietsdag. De wereldfietsdag is nog niet erg oud. In april 2018 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 3 juni uit tot Internationale Wereldfietsdag. De resolutie voor Wereldfietsdag erkent “het unieke karakter, de lange levensduur en de veelzijdigheid van de fiets, die al twee eeuwen in gebruik is, en dat het een eenvoudig, betaalbaar, betrouwbaar, schoon en milieuvriendelijk duurzaam vervoermiddel is”.

Wat betekent wereldfietsdag?
Wereldfietsdag viert het bestaan van de fiets. De fiets een vervoersmiddel dat al meer dan twee eeuwen bestaat en waarvan de populariteit nog steeds toeneemt. De fiets wordt gezien als een symbool van menselijke vooruitgang en vooruitgang bevordert tolerantie, wederzijds begrip en respect en vergemakkelijkt sociale inclusie en een cultuur van vrede. De fiets staat symbool voor duurzaam vervoer en heeft daarmee een positieve impact op het klimaat.

Wat merken we van wereldfietsdag?
De bedoeling is dat tijdens wereld fietsdag de fiets en het fietsen gepromoot wordt met evenementen en activiteiten die erop gericht zijn de fietscultuur in de samenleving te stimuleren en de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren. Het aantal activiteiten is echter beperkt. De zoekopdracht op google ‘activiteiten wereldfietsdag‘ levert slechts een beperkt aantal activiteiten op.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.