Na het daverende succes van de eerste editie van de Langste Dag Challenge in 2019, de online Go Solonaise Challenge in 2020, gaan Ploegmaats in 2021 de tweede editie van de Langste Dag Challenge organiseren. Op zaterdag 19 juni fietsen de deelnemers opnieuw 300 kilometer over een gave route door Nederland. Er is dit jaar een nieuwe start & finish locatie, een nieuwe route en een groep van ruim 350 fanatiekelingen heeft zich al ingeschreven. 

 

DB muziekcafé in Utrecht start en finishlocatie

DB muziekcafé in Utrecht is de ideale start- & finishlocatie voor de tweede editie van de Langste Dag Challenge. Een mooie centrale plek in het land, waar ook ruim voldoende plek is om een coronaproof evenement te organiseren. ‘Bovendien zijn we daar verzekerd van voldoende koud bier en goede muziek bij de finish’, aldus Ploegmaat Neal Beentjes. De deelnemers kunnen na het volbrengen van de challenge op het terras van het café genieten van een heerlijke maaltijd. Een mooie mogelijkheid om de dag gezellig met vrienden af te sluiten, zoals het hoort bij de Ploegmaats.

Nieuwe route richting grens Duitsland en België

Waar de route tijdens de eerste editie uitsluitend in Noord-Holland plaatsvond, zoeken de Ploegmaats het dit jaar meer in het oosten en het zuiden van het land. De nieuwe route brengt de deelnemers aan de Langste Dag Challenge richting de grens met Duitsland en België. ‘Zo voelt het toch alsof we nog een beetje op vakantie kunnen dit jaar’ merkt Neal met een knipoog op. Op de route zijn drie stops waar de deelnemers goed eten en drinken kunnen verwachten, zoals bijvoorbeeld een uitgebreide lunch.

Deelnemen

Uiteraard weten ook de Ploegmaats nog niet hoe de corona situatie exact is op 19 juni. Ondanks alle onzekerheid rekenen wij erop dat deze 2de editie door kan gaan. De Langste Dag Challenge is een kleinschalig evenement en het biedt goede mogelijkheden om te zorgen voor spreiding van deelnemers. Er zijn verschillende scenario’s voorbereid, zodat wij kunnen anticiperen op de actuele situatie. Wij zullen er alles aan doen om de LDC 2021 door te laten gaan. De inschrijving is al enige tijd geopend en je kunt je aanmelden via www.langstedagchallenge.nl. Wacht niet te lang, want ook dit jaar zijn de startbewijzen gelimiteerd. Vol = Vol!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.