WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/patattenco/domains/wielertochten.nl/public_html/wp-content/uploads/gpx/visitzl-wielrenroute-zuid-limburg-amstel-gold-race-lus-1WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/patattenco/domains/wielertochten.nl/public_html/wp-content/uploads/gpx/visitzl-wielrenroute-zuid-limburg-amstel-gold-race-lus-2WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/patattenco/domains/wielertochten.nl/public_html/wp-content/uploads/gpx/visitzl-wielrenroute-zuid-limburg-amstel-gold-race-lus-3

Amstel Gold Race toerversie

Inleiding

De Amstel Gold Race toerversie is de toertocht voor recreanten van de enige echte klassieker die Nederland rijk is. De toerversie van de profeditie is steevast uitverkocht en zo rijden er de dag voor de profs duizenden toerfiesters over memorabele hellingen als de Keutenberg, de Camerig en het slotstuk de legendarische Cauberg. Deze toertocht is een must voor ieder zichzelf respecterende wielertoerist. Wees er wel snel bij want de tocht is altijd uitverkocht. Denk ook aan het boeken van accommodatie Zuid-Limburg want de hotelbedden en campings.

De Amstel Gold Race is Nederlands mooiste en zwaarste toerklassieker. Waarom?:

  • Door Limburgs mooiste natuurgebieden
  • Zwaarte en karakter van het Amstel Gold Race parcours
  • Duidelijk gepijlde routes
  • Helling aanduiding
  • Verzorging (voeding, drank, medisch en technisch)
  • Foto service onderweg en rondemissfoto na afloop
  • Eigen pagina op de website
  • Diverse camerapunten onderweg waardoor jouw doorkomst live te volgen zal zijn op onze website
  • Gratis sampling producten van sponsoren
  • Mogelijkheid tot massage bij de finish

FACILITEITEN

Bij de startlocatie (Amstel Gold Race XP, Plenkertstraat 50, 6301 GM in Valkenburg) ontvang je een stuurbordje inclusief chip, een routebeschrijving, sportvoeding en -drank. Op de route zijn diverse verzorgingsposten te vinden met reparatie-inrichting, toiletten, fruit,  sportvoeding- en drank en er is medische verzorging aanwezig door de Stichting MOS. Tevens is er medische verzorging aanwezig door Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Daarnaast is er technische ondersteuning op het parcours en op de verzorgingsposten door herkenbare motorrijders en mecaniciens van Shimano. Op de routebeschrijving die je bij de start ontvangt staan tevens rijwielreparatiebedrijven op de route (of maximaal 1,5 km. vanaf de route). Namens de organisatie zijn er ook motorrijders van Stichting Motard Stein op de routes aanwezig om je van dienst te zijn. Aanwijzingen van deze motards dienen strikt te worden opgevolgd.

Aan de finish ontvang je een aandenken aan de Toerversie Amstel Gold Race. Van iedere deelnemer worden tevens foto’s gemaakt onderweg. De foto’s zijn naderhand terug te vinden op je persoonlijke pagina op onze website. Ook is er een mogelijkheid om samen met de rondemissen op de foto te gaan op de finishlocatie. Van de fotograaf krijg je een kaartje mee waarop de tijd staat, waarmee jouw foto na het evenement terug te vinden is.

AFSTANDEN

Ook dit jaar zijn er weer zes verschillende afstanden, zodat een ieder de ultieme uitdaging kan aangaan variërend van 60 km, 100 km, 125 km, 150 km, 200 km tot 240 km. (routes zijn ook door het jaar heen beschikbaar Lus 1, Lus 2 en Lus 3)

INFORMATIE START- EN FINISHLOCATIE

Start
Amstel Gold Race Xperience, Plenkertstraat 50, 6301 GM, Valkenburg aan de Geul
Gemeentelijke parkeerplaatsen in de nabije omgeving
– Kleedruimtes (tevens douches aanwezig voor na de race)
– Diverse horecavoorzieningen
– Diverse promo-stands

Finish
Valkenburg aan de Geul
–  Aankleding en ambiance zoals bij de 50e Amstel Gold Race
–  Diverse horecavoorzieningen
–  Diverse promo-stands

Op zoek naar hotel in Zuid-Limburg?

Overnachten bij Landal in Zuid-Limburg

Routes Amstel Gold Race

Naast de toerversie is het mogelijk de Amstel Gold Race ook door het jaar heen te fietsen. Vanuit Valkenburg aan de Geul zijn er drie lussen uitgezet met daarin alle bergjes. Samen geven zij een goede indruk van het parcours en de zwaarte van de complete enige echte Nederlandse klassieker.

 

Amstel Gold Race lus 1 – 77 km 

Amstel Gold Race lus 1 – 77 km 

Amstel Gold Race lus 1 – 77 km 

%d bloggers liken dit: