Selecteer een pagina

Geen etappekoers is spannender, mooier of dramatischer dan de Giro d’Italia. De echte kenners zeggen het zelf: eigenlijk is de Giro mooier dan de Tour. De Giro staat bekend om zijn steile, loodzware beklimmingen, die ieder jaar weer voor spektakel zorgen. De wegwedstrijd door het prachtige Italiaanse landschap kent een rijke geschiedenis, die is ingekleurd door kampioenen als Alfredo Binda, Fausto Coppi en Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Induráin, Marco Pantani en Alberto Contador. De geschiedenis, de hartstocht, de cultuur rondom de Giro d’Italia en natuurlijk de wielrenners uit het profpeloton, komen samen in Andiamo!

Menig coureur droomt van het maglia rosa, de leiderstrui in de Giro d’Italia. In de honderd jaar dat de Giro bestaat zijn er slechts vijf Nederlandse renners die het roze mochten dragen: Wim van Est, Gerrit Voorting, Jean-Paul van Poppel, Erik Breukink en Jeroen Blijlevens. Nooit was er een Nederlandse eindoverwinning en slechts twaalf verschillende Nederlanders kwamen in een etappe als eerste over de finish. Johan van de Velde zegevierde drie keer in het puntenklassement en mag zich daarmee de meest succesvolle Nederlander in de Giro noemen.

 

Andiamo !

Ga naar Bol.com om Andiamo ! te bestellen..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: