Selecteer een pagina

Wie waagt zich aan de beklimming van de Ventoux of de Galibier? Steeds meer Vlaamse wielertoeristen en zelfs recreatieve Fietsers, zo blijkt.

Maar voor je je zweet stort op de flanken van de Tourmalet of de Aubisque: weet dat je aan zo’n helse onderneming niet begint zonder de nodige voorbereiding.

Hoeveel kilometers moet je in de benen hebben om de legendarische Tourcols te beklimmen? Wat is het specifieke karakter van elke col? Welk parcours volg je best?

Aan de hand van grafieken, kaartjes en veel praktische info leert dit boek je er alles over. Elke col wordt bovendien beoordeeld door Lucien Van Impe, in 1976 de laatste Belgische winnaar van de Ronde van Frankrijk.

Van Impe won liefst zes keer het bergklassement in de Tour, wie kent de Franse hoogten beter dan hij? Dit boek stopt bovendien niet bij de sportieve uitdaging. Je leest ook welke toeristische trips je in de omgeving kan maken en waar je kan verblijven.

Bestel hier het boek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: