Selecteer een pagina

Een Garmin Edge is een complex apparaat. Wil je meer uit de mogelijkheden van het apparaat halen? Dan is het boek ‘GPS wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser’ een goede aanschaf. In dit boek staat uitputtend uitgelegd hoe je de Garmin Edge 820 en 1000 moet bedienen met het programma Basecamp.

Het boek neemt de gebruiker bij de hand en leidt je stap voor stap door de processen. Handige tips om locaties aan te geven. Je rit online te plaatsen komen uitgebreid aan de orde. Heb je het eenmaal door dan heb je dat hoofdstuk niet meer nodig.

Een aanrader dus voor iedereen die meer uit zijn Edge wil halen. Heb je een Edge 810 of 800 dan is het gebruik vergelijk baar met de 820 en 1000 en kun je nog steeds prima met dit boek uit de voeten.

 

 

Meer wielerboeken van deze auteur

De Muur 66 – september 2019

De Muur 66 – september 2019

Zonder vooropgezet plan is het herfstnummer van De Muur een zoektocht naar het fenomeen “talent’ geworden. Eén conclusie bij voorbaat: talent, daar word je mee geboren. Conclusie achteraf: talent pakt bij de een goed uit en bij de ander niet.

Strava beeindigt samenwerking met Relive

Strava beeindigt samenwerking met Relive

Strava heeft de samenwerking met Relive beëindigt. Het is niet langer mogelijk om je Strava ritten om te zetten in zo’n leuk filmpje. Dat vinden wij erg jammer. Hieronder de berichten van beide kemphanen en trek zelf je conclusie. 

NIEUWE Gps wijzer voor fietsers met een Garmin Edge

Sinds enkele jaren maken we al voor de Garmin Edge digitale handleidingen. Omdat deze zo succesvol waren, hebben we alles herzien en verbeterd. Het resultaat staat in dit nieuwe boek! Het boek is nu ook voorzien van een uitgebreide BaseCamp handleiding, zodat je zelf perfecte routes kunt maken.

De beste handleiding voor je Garmin Edge

Na het succes van het boek Gps wijzer voor outdoorgebruikers is er nu ook een boek voor de Garmin Edge’s: Gps Wijzer,  de Gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser is een helder en duidelijk geschreven boek om je Garmin Edge goed te leren kennen. Het is uitgegeven in een praktisch formaat (20 x 17cm). Het is hét hulpmiddel om alles uit je Garmin Edge te halen. In het boek is ook een uitgebreide BaseCamp handleiding opgenomen die speciaal voor de Edge gebruiker is geschreven. Met de instructies leer je stap voor stap zelf je routes te maken en nog veel meer. Door de vele tips, oefeningen en uitleg leer alle mogelijkheden van het programma en je Edge.

Juist omdat zo’n apparaat veel meer kan dan een autonavigator, worden de werking en alle nuttige instellingen van je gps eenvoudig uitgelegd. Alles komt aan bod: van simpel weg ‘hoe kom ik bij mijn startpunt terug’ tot ‘hoe plan ik een spannende tocht door een uitdagende omgeving’. Zo leer je spelenderwijs elke buitensport-activiteit te plannen, uit te voeren en als je wilt achteraf je tocht of rit te bekijken en te analyseren.

Wat vind je in dit boek?

 • 224 pagina’s praktische informatie: uitleg over (bijna) alle mogelijkheden van je Edge
 • Een handleiding van BaseCamp speciaal toegepast op de Edge gebruikers
 • Uitleg over Garmin Express, Garmin Connect, programma’s van Javawa, Strava en nog veel meer.
 • Uitleg over kaarten: hoe kom je aan gratis kaarten, hoe installeer je kaarten
 • Een groot aantal oefeningen om in je eigen omgeving mee aan de slag te gaan
 • Handige tips om je Edge nog beter te gebruiken.
 • Voor de sportieve fietsers worden ook de virtual partner, segmenten en workouts behandel
 • 224 pagina’s praktische informatie: uitleg over (bijna) alle mogelijkheden van je Edge
 • Een handleiding van BaseCamp speciaal toegepast op de Edge gebruikers
 • Uitleg over Garmin Express, Garmin Connect, programma’s van Javawa, Strava en nog veel meer.
 • Uitleg over kaarten: hoe kom je aan gratis kaarten, hoe installeer je kaarten
 • Een groot aantal oefeningen om in je eigen omgeving mee aan de slag te gaan
 • Handige tips om je Edge nog beter te gebruiken.
 • Voor de sportieve fietsers worden ook de virtual partner, segmenten en workouts behandeld.

Het 224 pagina’s tellende boek bestaat uit 64 hoofdstukken en 7 bijlagen. In de eerste hoofdstukken worden de basis mogelijkheden en enkele instellingen uitgelegd. Vervolgens ga je op pad, waarbij je stapsgewijs meer mogelijkheden van je gps leert kennen. Je begint met berekende routes op je gps, later ga je je eigen gereden ritten nafietsen als koers. De mogelijkheden van de route- en rondritplanner worden uitgelegd en geoefend. Alle routeringsinstellingen komen aan bod. Vervolgens ga je een gedownloade track gebruiken en narijden als koers. Aldoende leer je de verschillende begrippen. Je stelt de gegevensschermen in en maakt gebruik van nuttige punten. Voor de Europafietsers of wereldfietsers hebben we nog een hoofdstuk opgenomen met een aantal handige instructies en tips. We leggen veel uit over kaarten, zoals de openfietsmap en openstreetmap.

Juiste instructies per toestel

Voor elk type Edge geven we de juiste en exacte instructies. We wisselen de uitleg van de vele begrippen, zoals waypoints, routes, tracks, koersen en ritten af met praktisch aan de slag gaan. Via de talloze Tips word je gewezen op allerlei handige weetjes die het plezier van je gps-gebruik aanzienlijk verhogen. We geven instructies voor onder andere de software BaseCamp en leren je routes maken. Je wordt op de hoogte gebracht van talloze interessante internetsites die je mooie ritten kunnen opleveren.

Hoe kun je iets vinden in de gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser?

De zeer overzichtelijke hoofdstukindeling en inhoudsopgave en het uitgebreide register maken GPS Wijzer tot een gebruiksboek dat voor beginners en vergevorderden interessant en zeer toegankelijk is, als cursusboek en als naslagwerk.

De volgende gps’en worden uitgebreid behandeld: Edge 810, 820, Explore 820, 1000, Explore 1000 en de Edge Touring (Plus). Voor de Edge 1030520 en 800 is het boek ook bruikbaar. We hebben voor deze toestellen een gratis aanvullende handleiding geschreven die het boek precies volgt. Voor de 800 hebben we ook een aparte uitgebreide digitale handleiding geschreven die apart is te bestellen.

GPS wijzer is geschikt voor alle fietsactiviteiten: wielrennen, mountainbiken, recreatief en langeafstandfietsen. Wil je je Edge een keer voor een wandeling gebruiken, dan vind je daarvoor ook tips.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.