Verheug jij je ook op het grootste wielerevenement van het jaar?

De Tour de France start dit jaar in Kopenhagen in Denemarken. Op tv La Grande Boucle volgen is leuk, maar met eigen ogen je wielerhelden aanmoedigen en de Tour de France-sfeer proeven is nog beter. Zie Mathieu van der Poel excelleren op de kasseien in Noord-Frankrijk of Steven Kruijswijk / Kelderman schitteren op de flanken van de Alpes d’Huez. 

 Wij hebben de mooiste (terras) campings voor de top etappes voor je op een rijtje gezet.

 

Vrijdag 1 juli  

ETAPPE 1/2: KOPENHAGEN 

Wil je graag de start van de Tour zien, misschien is camping Tangloppen een optie om te overnachten.De camping ligt op een kleine 20 kilometer afstand van de Deense hoofdstad, dus je zou er zelfs met de fiets naartoe kunnen. 

Deze langgerekte, smalle camping ligt op een schiereiland. Her en der groeien wat bomen en struiken. De ruime staanplaatsen hebben bijna allemaal uitzicht op het binnenmeer en de jachthaven.

woensdag 6 juli 

ETAPPE 5: LILLE – ARENBERG

Zie de renners door denderen over de kasseien-stroken of beleef al het schoons van de natuur tijdens uw verblijf op camping LE BUVERLOT in Warlaing. Ontdek Forêt Domaniale de Marchiennes in Marchiennes of het Forêt Domaniale de Raismes-Saint Amand-Wallers in Saint-Amand-les-Eaux.

Vrijdag 8 juli 

ETAPPE 7: TOMBLAINE – LES PLANCHES DES BELLES FILLES

Geniet van de kleine 2-sterren Camping de la Broche in de Haute-Saone met een idyllische omgeving. De camping is rustig, heeft ruime plaatsen en een diverse natuur. Er is een vis- en zwemvijver aanwezig, de vissen springen uit het water en de kano is voor algemeen gebruik. De bakker is op loopafstand, evenals een klein winkeltje in het dorp. 

Woensdag 13 juli

ETAPPE 11: ALBERTVILLE – COL DE GRANON  

Geniet met familie of vrienden op Flower 4* Camping Montana met zwembad, animatie, sport & spel en luxe accommodaties. Ideaal voor wielertochten op hoogte. De camping ligt in de Hautes-Alpes, aan een rivier in het dal van de Durance, vlakbij Briançon en Italië. Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de bergpassen en wandelaars kunnen genieten op de vele wandelpaden die langs de camping lopen. 

Camping Municipal Les Alberts is een heerlijk rustige, Puur genieten van de prachtige natuur in de omgeving. Het ligt aan een meer en aan een rivier met direkt toegang tot een strandje. In de nacht een prachtige sterrenhemel. Prima uitvalsbasis voor bergwandelingen en fietstochten.

donderdag 21 7 juli

ETAPPE 18: LOURDES – HAUTACAM 

 

Camping deth Potz is een  terrassencamping waar de  toeristische staanplaatsen en de huuraccommodaties door elkaar. Er staan meerdere hoge bomen, waaronder ook fruitbomen, verspreid over de gehele camping. Het zwembad en de sport- en speelvoorzieningen liggen onderaan het terrein. 

Daar bevindt zich ook de snackbar, waarvan het terras grenst aan het zwembad.