De BC 14.16 STS is de perfecte metgezel voor iedereen die hogerop wil. De uitgebreide hoogtemeterfuncties omvatten het grafische hoogteprofiel en de weergaven van de stijgingspercentages. De STS-variant is optioneel ook met uitgebreide trapfrequentiezender verkrijgbaar. Via de NFC-technologie kan de computer met de Android smartphone communiceren, als de gratis SIGMA LINK-app is geïnstalleerd.

Over 14 functionsVanuit de grote DOT-matrix-display worden de meer dan 14 functies van de BC 14.16 STS overzichtelijk en gedeeltelijk grafisch weergegeven. Naast de klassieke fietsfuncties beschikt de BC 14.16 STS over zes hoogtefuncties en in de STS CAD-variant iover twee trapfrequentiefuncties.

High-percentageDe BC 14.16 STS geeft naast de klassieke hoogtemeterfuncties ook het hoogteprofiel en de stijgingspercentages aan.

NFC & SIGMA LINKDe BC 14.16 STS heeft een ingebouwde NFC-chip. Via NFC (Near Field Communication)* kunnen de gegevens van een rit direct op de smartphone worden uitgelezen. Via deze draadloze verbinding kunnen ook instellingen op de BC 14.16 STS worden uitgevoerd. Hiervoor kan de gebruiker de gratis SIGMA LINK-app op de smartphone installeren. Via de app kunnen de trainingsveldgegevens in het SIGMA DATA CENTER of andere trainingsplatformen (bijv. Strava, TrainingPeaks) worden geladen.

* De NFC-technologie is momenteel alleen voor Android smartphones beschikbaar.

Dankzij de geïntegreerde Trip-Section-Timers kunnen deeltrajecten van een totale rit handmatig afzonderlijk worden geregistreerd. Hiermee wordt de beoordeling van een deeltraject of een intervaltraining mogelijk, zonder dat de totaalwaarden van de rit worden beïnvloed.

De modellen BC 14.16/STS/CAD tot BC 23.16 beschikken over een temperatuurweergave. Zo word je op elk moment geïnformeerd over de hoogte van de huidige temperatuur in je omgeving.

Als je twee fRadgr├Â├čen einstellbarietsen gebruikt kunnen twee bandmaten worden ingesteld, die (alleen bij STS) automatisch herkend worden. Hiertoe hoeft alleen de snelheidszender maar te worden omgezet naar de tweede fiets en de juiste wielmaat voor ‘Fiets 2’ op de BC 14.16 STS te worden ingesteld.

Predefined tire sizesDe wielmaatinstelling vindt heel eenvoudig plaats aan de hand van de bandenmaat. Van 16 inch via 700C tot 29 inch kan eenvoudig via de voorgedefinieerde bandenmaat de wielmaat ingesteld worden. Handmatige invoer van de wielmaat in mm is natuurlijk ook mogelijk.

Vergleich GeschwindigkeitVergelijking van de actuele snelheid met gemiddelde snelheid. Tijdens de rit worden voortdurend de huidige en de gemiddelde snelheid vergeleken. Dit wordt aangegeven door een pijlpunt die naar boven of onder wijst. Wanneer de gemiddelde snelheid bijna is bereikt, verdwijnt de aanwijzing.

Workout statistics for 12 monthsDe BC 14.16 STS geeft naast de totaalwaarden ook een statistiek over de laatste 12 maanden weer. Met dit ÔÇ×trainingsdagboekÔÇť kun je je maandelijkse activiteiten met elkaar vergelijken.

Integrated storage chipDankzij een geïntegreerde geheugenchip in de computerkop worden alle totaalwaarden en instellingen continu in het apparaat opgeslagen. Zo hoef je na het verwisselen van de batterij alleen de kloktijd opnieuw in te stellen.

Computer/transmitter battery warningAlle apparaten vanaf de BC 14.16 STS hebben een batterijpeil-weergave. De laadtoestand van de batterij van de computerkop dan wel de STS-zender wordt hiermee met regelmatige tussenpozen gecontroleerd. Wanneer de batterij bijna leeg is, krijgt u een tijdige waarschuwing op het display van de computerkop.

Erinnerungsfunktion InspektionDankzij het service-interval wordt u na een vrij te kiezen aantal kilometers gewaarschuwd dat het tijd is voor een controle van uw fiets. Het service-interval kan alleen door uw leverancier in-uitgeschakeld resp. voorgeprogrammeerd worden. De leverancier kan het gewenste aantal kilometers instellen met de UNIVERSAL FAST SETTING BOX. In leveringstoestand is het service-interval uitgeschakeld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.