Het seizoen is begonnen. Ik mocht de Eagle 5 sport/leesbril uit proberen.

Voor een man van boven de 45 jaar wordt het lastiger om je navigatie of je kilometerteller goed te lezen zonder brilletje. In het normale leven hang ik mijn leesbril in mijn haar, maar op de fiets was dit een probleem. De Eagle 5 sport/leesbril is een uitkomst. De kwaliteit van de zonnebril is prima. Hij sluit goed af waardoor er geen hinderlijke tranen uit je ogen stromen. En de bril doet wat hij beloofd. Het leesgedeelte voldoet prima. Je hoeft geen rare capriolen uit halen om het leesgedeelte te vinden. Je ogen zoeken je navigatie apparaat en de kaart is zonder enige moeite te lezen. Als je je blik weer op de weg richt, heb je geen last van het leesgedeelte.

De keren dat ik op de fiets zat was het weer verschillend, waardoor ik de glazen moest wisselen. Dat was even rommelen. Maar zonder te veel kracht lukt dat uiteindelijk prima. De zonnebril voldeed prima in de voorjaarszon. Ook de bijgeleverde gele glazen zijn fijn in grijs regen weer.

Kortom een prima aankoop voor de wielrenner die in het dagelijks leven een leesbril op en af moet zetten.

%d bloggers liken dit: