Selecteer een pagina

En dan vertrekken zij van Rotterdam. Het is zondag 4 juli, kwart over twaalf in een zonovergoten Rotterdam. Start van de 97ste Tour de France, voor de vijfde keer een Grand DǸpart in Nederland. Het is een langgerekt en adembenemend sportief feest geweest.
Tourdirecteur Christian Prudhomme benadrukt enthousiast dat ‘Rotterdam’ heel wat nieuws heeft bijgedragen aan de toch al zo rijke geschiedenis van de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

De tour was weer in Holland. En Rotterdam, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden Ǹn West-Brabant hebben genoten. Honderduizenden betuigden 158,4 kilometers lang hun bijval.

In dit tweede deel van de allesomvattende band van Nederland en de Tour: de 100 dagen voor de start, het gevoel van Rotterdam en Zeeland, de strijd tussen Alberto Contador en Andy Schleck, het prima presteren van de Raboploeg, de derde plaats van Denis Menchov en het perspectiefrijke klassementsdebuut van Robert Gesink. Plus ǭlle uitslagen en een prestatief overzicht van alle 229 Nederlanders die ooit aanzetten voor de Tour de France.

Bestel hier het boek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: