De gemeente Alkmaar gaat in samenwerking met de Europese Wielerbond (UEC) De Europese Kampioenschappen Wielrennen in 2019 organiseren. Deze worden op 7 t/m 11 augustus in Alkmaar verreden. De Europese Kampioenschappen zijn tevens de start van het programma “Alkmaar Fietst”. Dit is een breder plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren.
 
Wethouder Dijkman is buitengewoon blij met de toewijzing: “Alkmaar en haar regio wordt hiermee op de kaart gezet wat goed is voor de economie van de regio Alkmaar en prachtig voor de wielersport in Nederland. Laten we er als Alkmaarders samen met de regio, de Europese wielerbond en de vele vrijwilligers een prachtig evenement van maken”. Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport: ‘’Dankzij deze fijne samenwerking zijn wij erin geslaagd om de Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar te halen. Een mooie toevoeging is het ambassadeurschap van onze internationale wielerhelden en échte Noord-Hollanders, Laurens ten
Dam en Niki Terpstra’’. ‘’Wij zijn supertrots dat het Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar komt en we zijn
al druk bezig om het parcours te testen en uit te zetten.’’; aldus Laurens ten Dam en Niki Terpstra. Naast de al bekende onderdelen, is dit jaar de Mix Team Relay een nieuw onderdeel en zal voor het eerst verreden worden in Alkmaar.

Woensdag 7 augustus Mix Team Relay & tijdritten: Vrouwen Junioren, Mannen Junioren Donderdag 8 augustus Tijdritten: Vrouwen -23, Vrouwen Elite, Mannen -23, Mannen Elite
Vrijdag 9 augustus Vrouwen Junioren & Mannen Junioren
Zaterdag 10 augustus Mannen -23 & Vrouwen Elite
Zondag 11 augustus Vrouwen -23 & Mannen Elite

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.