Met de campagne ‘Flink fietsen” wil de gemeente Leiden meer Leidenaren op de fiets krijgen. Daar zijn wij het als wielertochten.nl roerend mee eens. Daarom het citaat van de wervende tekst van de website www.flinkfietsen.nl.

“Waarom niet wat vaker op de fiets naar werk of met de bakfiets naar de supermarkt? Ook als het regent of waait zijn de fietspaden gewoon open. Dus trek een poncho aan, of trap een beetje harder, want we gaan Flink Fietsen. Leiden en de omliggende gemeenten investeren de komende jaren flink om het voor fietsers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Met nieuwe en betere verbindingen, veiligere routes, betere stallingen en zelfs de aanleg van snelfietspaden. Wat wij verstaan onder Flink Fietsen? Dat je zo vaak mogelijk de fiets pakt en je daar goed bij voelt. Want door flink te fietsen blijf je niet alleen lekker in beweging, je geeft ook het goede voorbeeld en draagt bij aan aan een schoner milieu, en aan een betere bereikbaarheid van de stad. Daar kun je flink trots op zijn.”

Meer mensen op de (race)fiets, dat willen wij ook.

Bij de campagne hoort een fotowedstrijd waar het team Wielertochten.nl ook aan meedoet. Stem op onze foto.

Flink fietsen naar de top van de Galibier!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.