Op de dag van de start van de Tour 2018 rijden we een toertocht Franse Stijl. We gaan terug naar 1978; de start van de Tour de France in Leiden. 40 Jaar geleden vertrokken de renners vanuit de Groenoordhallen. Nu vertrekken we vanuit het Universitair Sportcentrum Leiden waar bij terugkomst een Finish Village is ingericht met de proloog van de Tour 2018 op groot scherm en een gemoedelijke Franse sfeer. Gerben Karstens is de eregast bij Le Tour Ride. De Karst startte in de Tour van 1978 in Leiden en werd 10e in de proloog. De Leidse notariszoon won in alle drie de grote wielerronden een etappe en werd in 1964 Olympisch Kampioen ploegentijdrit in Mexico. Karstens is Leids Sporter van de Eeuw. Op 7 juli lost hij het startschot van Le Tour Ride en fietst zelfs mee!

Le Tour Ride beleeft de start van de Tour 40 jaar geleden opnieuw en viert de start van de ronde in 2018 diezelfde dag op 7 juli 2018.

Start en finish op Universitair Sportcentrum Leiden

De start en finish van Le Tour Ride zijn bij het Universitair Sportcentrum Leiden vlakbij de afslag van de A44. Hier ben je van harte welkom in het Finish Village van Le Tour Ride. De eerste etappe van de Tour 2018 is er live op grote beeldschermen te zien. We bouwen er een Frans sfeertje. Daar kan je een goed glas Franse wijn en een lekker Frans kippetje met frites krijgen. Uiteraard zijn er ook andere geneugten om te verorberen. Die heb je wel verdiend na deze mooie en inspannende tocht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.