Wij kregen de 4iiii PML100-S3D00A – PRECISION Ultegra 6800 om te testen binnen. De tijd dat powermeters alleen voor professionals of vermogende toerfietsers was weggelegd is voorbij. Deze powermeter van 4iiii kost € 650. Dan ontvang je een kant en klare linkercrank waar de powermeter in zit. Wij plaatsten de powermeter op een KOGA Kimera afgemonteerd met Shimano Ultegra.

Montage 4iii crank

Met het juiste gereedschap (pedaalsleutel, momentsleutel, afnemer en inbussleutels) is dat een fluitje van een cent. De oude crank demonteren en de 4iii crank erop zetten.

Aansluiting

De aansluiting van de 4iiii powermeter lukt eenvoudig met de 4iii app kun je de software updaten en het apparaat is compatibel met ANT+ en Bluetooth. De aansluiting met de testapparaten Samsung Galaxy A3, de Garmin Edge 800 en de Sigma Rox 11.0 werkt probleemloos. Het is alleen altijd even zoeken welke velden je in het display zou willen hebben.

Eerste testrit

De eerste rit met de powermeter is mijn favoriete “>Rondje Scheveningen. Een rit om te kijken of alles naar behoren werkt. Met de powermeter heb je steeds je wattage in beeld en kun je ook gelijk zien wat het wattage per kg is. Het is leuk om te zien dat je tegenwind veel vermogen moet leveren om een goed tempo te behouden. Logisch natuurlijk, maar leuk om te zien. Aan het eind van de rit de gegevens geüpload naar Strava en de analyse van de gegevens bekeken. Aangezien ik een ‘newbie’ ben in het gebruik van de powermeter bevreemdt het mij dat het gemiddelde vermogen van de rit hoger is dan mijn laatste ftp-test? Dat moet ik eens navragen hoe dat kan.

Hier de rit in Relive.

Conclusie

De 4iiii powermeter is een prima vermogensmeter die doet wat ie moet doen. Betaalbaar, makkelijk monteerbaar en aan te sluiten via ANT+ en bluetooth op de meeste randapparatuur. Nadeel van dit model powermeter is dat je de pedaaltred niet kunt meten. Dan heb je meting aan beide zijden nodig.

Specificaties

* Accurate, consistente wattage gegevens (+/-1%) en cadans meting
* Lichtgewicht, compact design
* 9 gram
* Tik om te koppelen voor een eenvoudige koppeling naar telefoon
* Gemakkelijk bereikbare 2032 knoopcelbatterij
* Gebruiksvriendelijke 4iiii app
* Over-the-air upgradable naar nieuwe functies en updates
* Compatibel met ANT+ en Bluetooth smart
* Batterij statusindicator (15% batterij kennisgeving)
* iOS & Android

PRECISION’s left side power meter leidt de industrie met zijn lichtgewicht, compacte design. PRECISION levert real-time vermogen in watt, cadans data en is zowel ANT+ en Bluetooth Smart compatibel. PRECISION onderscheidt zich ook met zijn gemakkelijk te bereiken knoopcelbatterij en over-the-air upgrades via zowel iOS en Android.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.