Met de Joop Zoetemelk Classic gaat het wielerseizoen voor de toerfietsers echt van start. De Leidse bedrijven wielertochten.nl en EerlijkeKansen hebben een leuke combinatie-aanbieding samengesteld. Bij elke gekochte bamboe racefiets ontvangt de koper een Leids Wielershirt.

leids-wielershirt

Overhandiging van 1e Leids wielershirt aan Frans Schohaus door Frank van Leeuwen

bamboe fiets

Bamboe racer

EerlijkeKansen, een bedrijf dat begin 2010 is opgericht door Joep van Ginderen, levert als enige in¬†Nederland bamboe fietsen op maat. De frames zijn ontwikkeld door Craig Calfee uit Californi√ę. Deze¬†prijswinnende pionier op het gebied van handgemaakte carbon fietsframes is bekend van fietsen voor¬†renners als Greg LeMond, tourwinnaar en wereldkampioen in de jaren ‚Äô80. In 1995 maakte Craig¬†zijn eerste bamboe fietsframe dat veel aandacht trok op de ‚ÄėNorth American Handmade Bike Show‚Äô.¬†Inmiddels heeft hij een aantal mensen in o.a. Ghana en Uganda opgeleid de frames te bouwen.¬†Hierdoor wordt Calfee‚Äôs topkwaliteit (5 jaar garantie) gekoppeld aan een betaalbare prijs (frame:¬†¬Ä‚ā¨999,- inclusief B.T.W.). EerlijkeKansen is exclusief importeur voor deze frames in Nederland. De¬†merken die EerlijkeKansen levert zijn: Bamboosero, BenBambooBikes en Booganda.

Bamboe: sterk en licht.

De frames zijn gemaakt van bamboe omdat het een sterk (sterker dan staal) en licht materiaal is. Daarmee is het erg geschikt als framemateriaal. Bovendien heeft het een mooi uiterlijk en groeit het in veel ontwikkelingslanden. De frames zijn met een gewicht van ongeveer 2 kilo zwaarder dan die van aluminium en carbon. Een fiets met een bamboe frame is toch opvallend stijf en zorgt voor een comfortabele rit vanwege de dempende eigenschappen van bamboe.

Op maat

Bamboe fiets

In Nederland importeert EerlijkeKansen uit Leiden de frames en bouwt ze op maat af tot¬†mountainbike, stadsfiets- woon/werk/vakantiefiets of racefiets. Van de citybike is nu ook een ‚ÄėAfrica‚Äô style transportfiets beschikbaar met brede ballonbanden en naar wens een ge√Įntegreerde¬†bagagedrager. De koper krijgt bij iedere fiets unieke informatie over de fiets zelf en de bouwer(s)¬†meegeleverd waardoor het verhaal achter de fiets bekend is.

5 jaar Garantie

De frames worden getest op sterkte en gegarandeerd tegen breuk en fabricagefouten tot 5 jaar na aankoop. Registratie van de garantie verloopt via EerlijkeKansen. Hiermee is de koper verzekerd van jarenlang fietsplezier op een fiets die volledig naar wens is gemaakt. Bagagedrager, verende voorvork of naafversnellingen? Alles kan!

 

Bamboe fiets kopen en op de koop toe zo’n kek Leids Wielershirt?

Klik hier om te mailen naar EerlijkeKansen 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.