Elke zichzelf respecterende wielrenner heeft tegenwoordig een eigen classic. Zo ook olympisch kampioen Greg van Avermaet. En wel op zaterdag 13 mei 2017.

Dat Greg Van Avermaet er een uitzonderlijk jaar op heeft zitten, is een open deur intrappen. Een resem sprekende zeges, schitterende ereplaatsen, het geel in de Tour en uiteraard olympisch goud in Rio. Successen waarvoor de basis in de Vlaamse Ardennen gelegd is. Op zaterdag 13 mei nodigt Greg alle sportieve fietsers uit om samen met hem zijn vaste trainingsrondje te rijden tijdens de eerste ‘Greg van Avermaet Classic’, te starten aan het Donkmeer in Berlare. Je kan kiezen uit 65, 110 of 150 km met beklimmingen van o.a. de Muur van Geraardsbergen, La Houppe en – Gregs absolute favoriete helling – de Berendries. “Het parcours doet inderdaad de streek aan waar ik het liefst train als ik thuis ben. Meestal spreek ik dan af met de Parelvissers en trekken we erop uit voor een trainingsrit van 4 tot 6 uur. De Muur van Geraardsbergen staat heel vaak op het programma, maar het is toch vooral op de Berendries waar we elkaar graag eens testen en pijn doen”, lacht Greg Van Avermaet. “Ik denk dat dit een toertocht is die iedereen zal appreciëren. Daarenboven zal de après-bike zeker zo plezant zijn als de fietstocht zelf”, aldus Greg.

Inschrijven kan vanaf nu via www.gregvanavermaetclassic.be.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.