200 ploegen fietsen 100 km kop over kop op afgesloten parcours

Breda, 23 juni 2016 – De tactische wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop gaat dit jaar door West-Brabant en België op een 100 kilometer afgesloten parcours. De vernieuwende ploegentijdrit, waarbij één renner start en vijf renners finishen, wordt verreden op zondag 18 september en start en finisht in Breda. Er kunnen dit jaar 200 ploegen met in totaal 1000 renners meedoen. De inschrijvingen starten dinsdag 28 juni om 12.00 uur.

Het is de tweede editie van de vernieuwende wielerwedstrijd. Red Bull Kop over Kop is een andere ploegentijdrit dan doorgaans verreden wordt. Een team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf renners, maar met één. Bij vier ‘overnamepunten’ langs het parcours stromen de andere ploeggenoten in.

Opbouw en spelregels van Red Bull Kop over Kop

‘De Kopman’ start… alleen.
Als tweede komt ‘de Stoemper’ er bij.
Als derde voegt ‘de Klimmer’ zich bij het duo.
Over de helft komt ‘de Meesterknecht’ het team versterken.
En voor het laatste deel maakt ‘de Sprinter’ het team van vijf renners compleet.
Vorig jaar lagen de overnamepunten op 15km, 35km, 65km en 85km. Waar de overnamepunten dit jaar exact komen te liggen en wat de verschillende afstanden van de ploeggenoten zijn, wordt later bekendgemaakt.

Stipbike Racing Team uit Nijmegen reed vorig jaar in Roden (Drenthe) met een gemiddelde van 43,5 km/h naar de winst. Het is voor iedere wielrenliefhebber mogelijk om deel te nemen aan deze tijdrit. Teams kunnen zich vanaf 28 juni 12.00 uur opgeven via www.redbull.nl/kopoverkop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.