Selecteer een pagina

Wielrennen is een unieke sport omdat geen enkele inspanning van mensen in competitieverband, waar ook ter wereld, zich zo intens verhoudt met de natuur. Immense rotsmassieven in de Alpen, PyreneeǮn, Vogezen en Dolomieten; de eeuwige sneeuw in hartje zomer op de Galibier, verzengende hitte in zuidelijke oorden zoals Carcassonne in de Midi. Pittoreske dorpjes, verstilde meertjes, 20.000 kerktorens in alle architectonische stijlen uit de geschiedenis, van romaans tot vroeggotisch. En in dit gigantische, overrompelende decor worden atleten naar de rand van hun existentie gedreven.

In dit circus van soms onbeschrijfelijke menselijke emoties heeft televisiecommentator Jean Nelissen van de NOS ruim veertig jaar vertoefd. Hij heeft duizenden uren live-uitzendingen verzorgd, achtergronden belicht en naast talloze renners, vele prominente wielerliefhebbers ge

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: