Op zaterdag 22 juni 2019 is het weer zover de 34e editie van de Jan Janssen Classic en de Hel van Ede-Wageningen. Je kunt dus kiezen uit een toertocht voor de race- of toerfiets en een mtb-tocht.

De Jan Janssen Classic (JJC) is een toertocht in de wijde, gevarieerde omgeving van startplaats Wageningen. Dat de JJC zich heeft ontwikkeld tot een echte klassieker (dit jaar de 34e editie) is te danken aan de prachtige routes en het pittige, uitdagende karakter, qua afstand en hoogtemeters. Iedere deelnemer kan een route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke voorkeuren.
De routes (70, 110, 125, 150, 175 en 200 km) van de Jan Janssen Classic worden samengesteld uit drie lussen. De centrale lus voert de renners over de stuwwal bij Oosterbeek en langs de oevers van de Rijn tussen Wageningen en Arnhem. De westelijke lus gaat vanuit Wageningen over de Grebbeberg naar de Utrechtse Heuvelrug tot en met de Amerongse Berg. De oostelijke lus gaat in (noord)oostelijke richting tot – afhankelijk van de gekozen afstand – Beekbergen en Dieren. Hoogtepunt van deze lus zijn de beklimmingen van de Posbank bij Rheden.

De Hel van Ede-Wageningen is zeer populair bij MTB-ers (dit jaar de 10e editie). Het is een van weinige MTB-tochten die in de zomerperiode wordt gereden. De routes (60 en 100 km) voeren de renners door een prachtig, afwisselend terrein met bos-, heide-, landbouw- en parklandschappen tussen Wageningen, Ede, Wolfheze, Schaarsbergen/Arnhem en Renkum. Bijzonder in de 100 km route is de pauzeplaats bij het Mountainbike Museum in Schaarsbergen.

Parkeren: Er is ruim voldoende parkeerruimte op de campus.
Fietsenstalling: Op de start/finish locatie is een bewaakte fietsenstalling.

Inschrijven en gedetailleerde informatie, zie www.janjanssenclassic.nl . Op de website komen ook de gpx-bestanden van de wegroutes tijdig beschikbaar.

Datum: zaterdag 22 juni 2019.
Plaats: Sportcentrum De Bongerd, Wageningen Campus.
Organisatie: Toerclub Wageningen ’79 (www.tcw79.nl) en Wielervereniging Ede (www.wvede.nl).
Inschrijven: www.janjanssenclassic.nl (vanaf 1 februari).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.