Het was gezellig druk op het terrein van wielervereniging Swift in Leiden. Een groot deel van het wielercicuit was gevuld met allerlei standjes met bike-gear.
Fietsen, helmen, brillen, fiets- en loopschoenen, fietsverzekering en kleding..alles kon je bekijken en uitproberen. In combinatie met de Hardloopwinkel, fietsenwinkel Trappers organiseerde Raas Bikes de derde editie van het Bike & Run Demo Festival op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei. Op het festival waren een aantal fietsenmerken aanwezig die je eindeloos kon testen van Ook werd er een toertocht georganiseerd door de Leidse Studenten roeivereniging Njord om hun jubileum (150 jaar) te vieren.

Redacteur Frank van wielertochten.nl – early adopter – nam uitgebreid de tijd de nieuwste fietsjes van onder andere BMC, ISAAC en TREK te testen. ‘Lekker fietsje, wel nog even sparen’, riep hij mij toe terwijl hij langs raasde. Ab+ – laggard – had inmiddels de rijdende koffiebar gevonden en bestelde een cappuccino en een bananenbrood. De verschillende clinics lieten we aan ons voorbij gaan gezien onze grote staat van dienst op de MTB en racefiets.


Bij Trappers – specialist e-Bikes – struikelde je inmiddels over de vele kinderen die een e-Bakfiets wel zagen zitten. De ouders stelden bij Laka – fietsen verzekering – vragen over of hoe de e-Bakfietsen te verzekeren.
Toen Frank eindelijk was uitgefietst namen we nog een Angus hamburger bij BurgerBus, een oude Citroen foodtruck uitgerust met een Big Green Egg. Met een tapbiertje van Leidse brouwerij Pronck en een zonnetje was het een topdag voor wielerliefhebbers.

Ab+