De perfecte fietsafstelling is iets waar elke amateurwielrenner naar streeft, het zadel 2 cm te hoog of te laag en blessures liggen op de loer. Iets waar jij als amateurwielrenner echt niet op ligt te wachten! Daarom hebben wij een podcastaflevering over de perfecte fietsafstelling en hoe je klachten kunt voorkomen gemaakt. Samen met Quinty Ton een expert van Footconnection op het gebied van fietsanalyses gaan wij opzoek naar de tips en tricks die jij kunt toepassen opzoek naar de perfecte fietsafstelling. Een paar centimeter dieper zitten en je wint wattages, maar daarin tegen verlies je conform. Het stuur dichterbij of juist verder weg? Met welke stuurbreedte kun je het best fietsen? Wat pas het beste bij jou, daar kom je achter in deze gloednieuwe podcastaflevering van Wat als?! De wielerpodcast.

Daarnaast wordt er weer een superkudo weggegeven onder een van de leden van onze strava club, iemand die maar liefst een 10 uur durende MTB tocht wist te voltooien. Tot slot wordt er weer kennis gemaakt met een gloednieuwe wielerterm. Heb jij een vraag na aanleiding van deze aflevering, stuur hem dan vooral in via ons telefoonnummer of kom je er zelf niet meer uit met jouw fietsafstelling. Neem dan nu contact op met Footconnection en voorkom blessures.

Het bericht Wat als je de perfecte fietsafstelling wilt creëren, klachten wilt voorkomen? Interview met Quinty Ton – S1 – A4 verscheen eerst op Wat als?!.

Door: Marnick rekker & Niels van Ekeren & Jeffrey Wiese

De handleiding voor elke amateurwielrenner.