joop wint tour
Jubileum feest. Wie heeft de meest orginele retro-wieleroutfit?

Laat je niet afschrikken door alle regen en wind die we tot nu toe gehad. Dit wordt de tiende editie van de Joop Zoetemelk Classic. Reden voor een feestje. Welke individuele deelnemer of ploeg verschijnt in de meest originele retro-wieleroutfit uit 1980, het jaar dat Joop met de Raleighploeg van Peter Post de Tour de France won? Meld je voor de start in je retro-outfit in de grote tent bij de Info-balie. Daar wordt van elke deelnemer of ploeg een foto gemaakt. De individuele prijs is een mooi nieuw ontworpen Joop Zoetemelk Classic wielershirt met de handtekening van Joop. De leden van de winnende ploeg krijgen elk een speciale Joop Zoetemelk Classic wielerpet met handtekening van Joop. Een deskundige jury zal de prijzen toekennen. Deze zullen door Joop Zoetemelk zelf worden uitgereikt om 14.00 uur in de grote tent.


zadelpen sticker
Neem je inschrijfnummer mee!

Per e-mail krijg je een startnummer toegestuurd. Neem dat mee en ga voor de start je zadelpensticker met nummer en chip ophalen in de grote tent. Doe de sticker dan goed zichtbaar om je zadelpen. Dan ben je herkenbaar voor de camera’s van MySports en Sportplaat voor je eigen foto en videofilm en krijg je sportdrank en -voeding aangeboden bij de verzorgingsposten. Na afloop van de tocht kun je, na inleveren van de sticker, als aandenken een speciale bandana ophalen in de grote tent.


verzorgingspost
Verzorgingsposten op alle afstanden

Op alle afstanden zijn er verzorgingsposten, waar je sportdrank, een krentenbol en een banaan krijgt aangeboden. Bij de 50 km is dat bij het Spookverlaat in Hazerswoude en bij de 75 en 100 km bij het zwembad Aarweide in Ter Aar. Bij de 150 km zijn er twee: Bij WTC, Waardse Dijk in Woerden en bij de Heinoomsvaart in Wilnis.


squirt smeermiddel
Gratis kettingsmeren op verzorgingspost Wilnis

De 150 km rijders zijn bij de verzorgingspost in Wilnis op de helft van hun route. Daar krijg je niet alleen sportdrank, een banaan en een krentenbol aangeboden, maar daar staat ook het smeerteam van Squirt klaar om je ketting gratis te smeren. Je kan dan onbezorgd vertrekken voor het tweede deel van je tocht door het Groene Hart. Ook is Squirt met een reparatiewagen paraat in Wilnis. Onder alle deelnemers worden zes Squirtpaketten reinig- en smeermiddelen verloot.


routekaart
Veiligheid voorop voor renner en fiets!

Geef fietsendieven geen kans. Laat je fiets dus nooit onbeheerd achter maar zet ‘m op slot of vraag een mederenner er op te letten. De Joop Zoetemelk Classic is een toertocht en geen wedstrijd. Je rijdt op de openbare weg: houd je dus aan de verkeersregels, respecteer andere weggebruikers en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Zet het nummer van het thuisfront onder “noodgeval” in je mobiel. Er zijn langs het parcours twee pechwagens beschikbaar die hulp kunnen bieden bij een eventuele evacuatie.
Bel in geval van nood clubhuis Swift 071 – 54 14 317.


%d bloggers liken dit: