Onlangs ontvingen wij de Mio 200 om een test uit te voeren. De Mio 200 wordt in de markt gezet als het gebruiksvriendelijke fietsnavigatiesysteem, optimaal ontworpen voor elke recreatieve fietser op zoek naar de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. 

Eerste indruk

De Mio Cyclo 200 is ziet er goed en robuust uit. Voor de echt sportieve fietser wel een beetje lomp. Maar aangezien de Mio 200 voor de recreatieve fietser is bedoeld maakt dan niet veel uit. De software wijst zich bijna vanzelf en ook de schermen zijn prima te bedienen.

Drie testteams

Drie testteams gingen voor Wielertochten.nl op pad om de Mio Cyclo 200 te testen. Een toerfietser (>30km), recreatieve fietsers (25 km) en senioren (18 km). De meningen waren verdeeld. Voor de toerfietser is de Mio Cyclo 200 te groot en teveel gericht op navigatie. De recreatieve fietsers en de senioren waren zeer te spreken over de Mio Cyclo 200. Het gebruik van de Mio Cyclo 200 wijst zich vanzelf en werd als prettig ervaren. point to point navigatie werkte bij een ingeladen gpx-route prima. Puntje van kritiek is de suprise-me functie die vooral in bosachtige gebieden af en toe een steekje laat vallen.

Conclusie ****

De Mio Cyclo 200 is vooral geschikt voor de recreatieve fietser, deze doelgroep kan veel plezier beleven aan de Mio Cyclo 200. Gewicht is voor hen Voor de prestatiegerichte sportieve toerfietser kan beter kijken naar de de Mio Cyclo 400, 405 of 605.

 

Specificaties

De Mio Cyclo™ 200 maakt navigeren en ervaringen delen eenvoudig en voldoet aan alle eisen van de recreatieve of sportieve gebruiker. Ontdek de Cyclo™ 200 en geniet van de beste ervaring in fietsnavigatie!

Met de Mio Cyclo™ 200 kunt u eenvoudig navigeren van punt A naar punt B of uw eigen voorkeursroutes volgen. En als u ervoor kiest om de unieke Surprise Me™-functie te gebruiken, stippelt de Mio Cyclo™ 200 drie verrassende fietsroutes uit op basis van de door u gekozen tijd of afstand. Dit is de ideale functie voor wie alle lokale routes al denkt te kennen, of voor wie houdt van een verrassing in een onbekende regio, zonder eerst routes te moeten downloaden. Deze functie biedt voortdurend nieuwe fietsroutes aan, zelfs als u steeds hetzelfde vertrekpunt kiest. De turn-by-turn navigatie leidt u moeiteloos en geeft elke instructie aan met een duidelijk geluidssignaal.

Met zijn eenvoudige menu-structuur, duidelijke knoppen en groot aanraakscherm van 3,5 inch, dat goed leesbaar is in zonlicht, biedt de Mio Cyclo™ 200 u optimaal gebruiksgemak.

De robuuste waterdichte behuizing (IPX5) zorgt ervoor dat u kunt fietsen in elke soort weersomstandigheden, regen of zonneschijn.

Met de herlaadbare batterij met een gebruiksduur van maar liefst 10 uur kunt u lange afstanden afleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de terugweg.

Dankzij de voorgeïnstalleerde nuttige plaatsen (POI’s, points of interest), zoals fietsenwinkels, restaurants en locaties voor noodsituaties, kunt u steeds gemakkelijk een plaats vinden om iets te eten of drinken of om een band te vervangen.

De Mio Cyclo™ 200 meet de tijd, de snelheid, de afstand, de hoogte, het calorieverbruik en meer. Met de desktop toepassing kunt u uw gegevens bewaren, uw routegeschiedenis beheren en uw ervaringen delen met uw vrienden.

Het eenvoudig te gebruiken programma stelt u in staat routes te downloaden en nieuwe wegen en regio’s te ontdekken die anderen de moeite waard vinden. Met deze multifunctionele applicatie kunt u ook uw toestel beheren en kaartupdates, software updates of productinformatie downloaden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.