Selecteer een pagina

Het boek ‘Kampioen Wilskracht’ is misschien wel het mooiste fotoboek wat ooit voor een Nederlandse sporter is uitgebracht. Het bevat schitterende foto’s en een prachtige bloemlezing van de carrière van Hennie Kuiper.

Kuipers bijzondere carrière is – anders dan die van Zoetemelk, Janssen en tal van andere coureurs – nimmer in een groots en meeslepend boek geëtaleerd. Hoog tijd dus voor een epos, waarin ruimschoots aandacht wordt besteed aan zijn wielerloopbaan, zowel in woord, maar vooral ook in beeld. De top van de sportfotografen is in de archieven gedoken om bijzondere en vaak nimmer gepubliceerde foto’s op te duiken. Veel belangstelling is er ook voor de mens achter de wielrenner: voor de boerenzoon die alles heeft moeten geven om de hindernissen in zijn leven te overwinnen. Hennie Kuiper is de kampioen van de wilskracht en in dat opzicht een voorbeeld niet alleen voor sporters, maar ook voor eenieder in het maatschappelijk leven. Voor de generatie van toen, zo goed als voor de generaties van de toekomst. Het epos van Kuiper omvat minimaal 400 luisterrijke bladzijden op groot formaat, waardoor de fotografie volledig tot zijn recht komt. Daarnaast wordt er een gelimiteerde prestigieuze uitgave uitgebracht. Ieder boek van deze luxe editie wordt genummerd en op naam gesteld, zodat iedere relatie zijn eigen, persoonlijke exemplaar kan koesteren. Dat alles krijgt nog een extra cachet door de prachtige cassette waarin het boek is verpakt. Een sieraad voor iedere koffietafel en boekenkast.

Koop hier Kampioen Wilskracht

Hennie Kuiper

Hennie Kuiper was in de glorieperiode van de Nederlandse wielersport dè smaakmaker. Weinig coureurs hebben zo tot de verbeelding gesproken als Kuiper, die in één adem wordt genoemd met Joop Zoetemelk en Jan Janssen. Op de ‘eeuwige ranglijst’ prijkt hij op de derde plek achter Zoetemelk en Janssen. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw verwierf hij internationaal respect vanwege zijn tomeloze aanvalsdrift. Dat leidde tot aansprekende overwinningen in onder veel meer de Tour de France en in de grote klassiekers. En natuurlijk: Hennie Kuiper werd na Olympisch kampioen (1972), ook nog wereldkampioen (1975); een combinatie die naast Kuiper alleen de Italianen Ercole Baldini en Paolo Bettini op hun naam hebben staan. Hennie Kuiper is de enige Nederlander die vier van de vijf topklassiekers zegevierend beëindigde: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije. Vooral zijn zege in Parijs-Roubaix 1983, waar hij ondanks ernstige materiaalpech in volle finale, toch nog op heroïsche wijze de overwinning greep, staat in het geheugen van iedere sportliefhebber gegrift.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: