Selecteer een pagina

Het is dertig jaar geleden dat Jacques Anquetil, een van opmerkelijkste en kleurrijkste figuren uit de wielergeschiedenis, is overleden. Samen met Eddy Merckx en Fausto Coppi vormt deze kampioen de heilige drievuldigheid van het romantische naoorlogse wielrennen. In dit boek verzamelt topbeeldmateriaal uit de meest fantastische periode van de sportfotografie. In vijftien korte stukken komt u te weten waarom Jacques Anquetil kan worden gerekend tot een van de belangrijkste renners uit de wielergeschiedenis. Ook laat de auteur en wielerspecialist Frederik Backelandt, Anquetils weduwe Janine, zijn eerdere vrouwen, zijn dochter Sophie en zoon Christopher openhartig aan het woord over hun echtgenoot en vader, in de setting van Anquetils kasteel in Normandië.

Met getuigenissen van wielerhelden Eddy Merckx, Rik Van Looy, Raymond Poulidor, Raphaël Géminiani en André Darrigade. Het boek ‘Anquetil’ is het eerste boek van een reeks over wielerhelden uit de glorietijd.

Anquetil is een heerlijk boek waarbij de persoonlijkheid van Anquetil in een aantal hoofdstukken (voor zover mogelijk) in kaart wordt gebracht. De foto’s zijn geweldig en zorgen met de tekst voor een complete beleving. Dit boekje is het begin van een reeks. Wij kijken halsreikend uit naar het volgende deel.

Frank

redacteur, www.wielerboeken.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: