Wielersportbond NTFU bestaat 60 jaar

 Het is een bijzonder jaar voor de NTFU: de wielersportbond bestaat namelijk 60 jaar. Het belooft een feestelijk jaar te worden waarin allerlei speciale evenementen worden georganiseerd. Arjan de Vries, directeur van de NTFU, is vooral trots op de positie van de organisatie anno 2016. “Ik vind het heel mooi om te zien hoe we ons in 60 jaar hebben ontwikkeld tot een professionele vrijwilligersorganisatie,” aldus De Vries “en dat vieren we graag met al onze leden.”

60 jaar plezier

De NTFU werd in 1965 opgericht door een viertal fietsverenigingen die, onder andere op het vlak van toertochten, samen wilden werken. In zestig jaar tijd is de NTFU Kalender uitgegroeid tot een compleet overzicht met ook dit jaar weer ruim 2.500 toertochten. Ook het aantal verenigingen dat zich aansluit groeit nog steeds. Bij de NTFU zijn in 2016 ruim 500 verenigingen en 65.000 sportieve fietsers aangesloten.

Het hele jaar door evenementen
Het jubileum wordt het hele jaar door gevierd met nieuwe evenementen. Zo organiseert de NTFU op zaterdag 21 mei de Sixty60, een mountainbike-trailrun dat in duo’s wordt afgelegd. Op zondag 29 mei kun je je krachten meten met de elementen op Neeltje Jans waar een tijdrit van 30 km staat gepland. Als klap op de vuurpijl wordt op zaterdag 10 september op Papendal de Holland Classic georganiseerd met onder andere tochten voor racefietsers en mountainbikers. De inschrijving voor deze speciale evenementen gaat open op 1 februari.

Meer info op www.ntfu.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.