Geen fietsvakantie maar de gaat de fiets wel mee op vakantie? Het is elke keer weer een hoop denkwerk om alles bij elkaar te scharrelen. Niets is vervelender dan er ter plaatse achter te komen dat je je regenjasje bent vergeten of dat vest voor de afdaling van die col. Daarom stelde Wielertochten een checklist samen met daarom de zaken die je echt niet mag vergeten.

Tip: Ga goed verzekerd op vakantie! Je dure fiets wordt door een standaard reisverzekering vaak niet vergoed. Verzeker je fiets bijvoorbeeld via de Europeesche, die  hebben een race-fietsverzekering met dekking van beschadiging, diefstal en beroving. Bereken hier de premie.

Het allerbelangrijkst:

Je fiets (nagekeken en wel) Fietshelm Fietsschoenen met plaatjes

Paperassen:

Paspoort of ID-kaart Inschrijvingsbewijs cyclo/toertocht Plattegrond Contant geld en pinpas

Accessoires:

Fietsbril Fietscomputer USB-oplaadsnoer Extra batterijen Hartslagmeter Je routes en plattegronden Telefoon met noodnummers en telefoonnummer organisatie

Kleding:

Wielersokken Wielerbroek Wielershirt Ondershirt Wielerhandschoenen

Kleding (indien koud)

Armstukken Beenstukken Overschoenen Dikke sokken Regenjasje Helmuts of hoofdband Lange broek Lange wielerhandschoenen Winddicht Vest

Reparaties:

Vouwband buiten Binnenbandjes Tasje Fietspomp met drukmeter Setje imbussleutels Schroevendraaiers Kettingpons Zakmes

Verzorging:

Bidons Pak poeder dorstlesser Repen Massageolie EHBO-kit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.