Selecteer een pagina

oor het eerst een gesproken koersverslag vereeuwigd op papier: Michel Wuyts en Josi De Cauwer wisselden bijna 52.000 woorden met elkaar in de zeven uur durende uitzending van de 237 kilometer lange olympische wegrit in Rio de Janeiro.

Recensie(s)
Volkskrant: 4 sterren.

Wuyts en zijn collega José De Cauwer spreken een woordje mee op de voorjaarsgolf aan nieuwe wielerboeken. Het verst in hun verering gaan Wim te Brake en Jeroen Duvillier die het integrale tv-verslag van de olympische wegrace hebben uitgetikt.

Praat maar vol, jongens! is op z’n best een klankdicht, met name in de extase waarmee Michel Wuyts de overwinning van landgenoot Greg van Avermaet begroet. De typografie trekt op dat moment een rechtstreekse lijn naar de uitbundige poëzie van Paul van Ostaijen, terwijl de kennis van De Cauwer verstopt zit in minuscule terzijdes.

De zorgvuldige tekstbezorging getuigt van de toewijding waarmee dit monnikenwerk is verricht. Natuurlijk blijft het gekkenwerk, zo’n volledige transcriptie. Tegelijkertijd is dat ook de charme ervan. Wie zich aan de start waagt (‘Een bijzonder goeiemiddag, kijkers, welkom aan de Copacabana’), wordt 236 kilometer lang meegezogen naar de finish.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: