Het is zonder meer handig je fiets te verzekeren. Bij dure (carbon-)racefietsen kan een reparatie flink in de papieren lopen. Er zijn verschillende manieren om je fiets te verzekeren. Hou in ieder geval in de gaten of je niet dubbel verzekerd bent. Soms valt de fiets niet (of zeer beperkt) binnen de dekking. Het is dan handig om een extra verzekering te hebben. Een voordelige manier om je fiets (en je kleding etc.) te verzekeren is je aan te melden bij de NTFU. Dat kan rechtstreeks of via een wielervereniging. Je bent dan al voor een paar tientjes in ieder geval tot € 1.000 verzekerd en die dekking is uit te breiden. Hou hierbij de indexering in de gaten. Die is 1% per maand tot maximaal 72%. Het eigen risico bedraagt 50. Als lid van de NTFU heb je ook nog eens leuke voordeeltjes en elk kwartaal een magazine.

Je kunt je fiets ook verzekeren via de Europeesche, deze hebben een race-fietsverzekering met dekking van beschadiging, diefstal en beroving. Bereken hier de premie.

Aanbieders van racefietsverzekeringen:

Wielertochten.nl maakten een overzicht van de racefietsverzekeringen die wij online konden vinden. Op de sites van de verzekeraar kan veelal de premie berekend worden.