In navolging van de digitale Ronde van Vlaanderen die door Greg van Avermaet werd gewonnen is het straks ook mogelijk om de Amstel Gold Race te rijden. Online wel te verstaan via het Bkool-plaform. Lees hieronder het persbericht van de organisatie.

TOERVERSIE AMSTEL GOLD RACE VOOR HET EERST VIRTUEEL VERREDEN
Doe mee op zondag 19 april en test jouw skills in de ultieme finale van de Amstel Gold Race

 

Valkenburg, 14 april 2020 – Dit weekend fietsen wielerliefhebbers én profs toch ‘gewoon’ de Toerversie Amstel Gold Race. Hoe? Vanuit hun eigen huis, tuin of garage. De Amstel Gold Race wordt namelijk voor het eerst in de geschiedenis virtueel verreden. Via het platform Bkool kan iedereen op zondag 19 april de benen testen in de ultieme finale van de Amstel Gold Race samen met vrienden én profwielrenners.

 

“We hebben er alles aangedaan om het Amstel Gold Race weekend toch op alternatieve wijze door te laten gaan. Met de virtuele Amstel Gold Race richten ons op iedereen die de uitdaging aan wil gaan, zowel de toerfietsers als de profrenners. Ook de fans kunnen meegenieten, kortom precies waar het Amstel Gold Race weekend voor bedoeld is. Het wordt geen wedstrijd, maar een gezamenlijke toertocht. We hebben gekozen voor een parcours van 26 kilometer, dit is niet al te lang maar de uitdaging is er zeker, want de venijnige klimmetjes uit de finale van de Amstel Gold Race zitten er allemaal in. Inmiddels hebben ook een aantal profrenners toegezegd en wordt het initiatief ondersteund door het Oranje Peloton van de Nederlandse Loterij”, aldus Leo van Vliet, Koersdirecteur Amstel Gold Race.

 

Hoe neem je deel?

Deelname is mogelijk via een interactieve hometrainer, zoals die van Elite. Wielerliefhebbers kunnen de benen testen op achtereenvolgend de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als klapstuk natuurlijk de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Er zijn drie starttijden: 11.00, 12.00 of 13.00 uur. Omdat Bkool de mogelijkheid geeft een gratis proefperiode van 30 dagen af te sluiten, kan iedereen kosteloos meedoen aan de Toerversie Amstel Gold Race. Voor iedereen die geen interactieve trainer heeft maar de virtuele race toch wil volgen is er de mogelijkheid om als toeschouwer mee te genieten via het Bkool platform. Kijk voor meer informatie op www.amstelgoldrace.nl

Nieuwe datum 2020

Of de Amstel Gold Race dit jaar nog op een andere datum kan plaatsvinden is momenteel onzeker. De organisatie overlegt met de UCI en gaat voor een volledig Amstel Gold Race weekend voor zowel de mannen als de vrouwen, maar zeker ook de Toerversie waar jaarlijks 15.000 toerfietsers aan deelnemen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.