Even terug kregen wij de Sigma Rox 11.0 GPS binnen voor een test. De eerste indruk was goed maar om een echt oordeel te kunnen vellen heb je toch meer tijd nodig. Na een paar weken gebruiken een uitgebreide review waarbij we ingaan op de sterke en zwakke punten van de Rox 11.0.

‘Look and feel’ Rox 11.0

Het vlaggenschip van de Sigma fietscomputers ziet er prima uit. Een mooie compacte vormgeving die goed in de hand ligt. Het monochroom beeldscherm is groot genoeg voor alle informatie die je wilt tonen. Na alle gekleurde schermen die wij eerder testten is een zwart/wit scherm ook wel even lekker om minder afleiding te hebben en je echt te concentreren op waar het echt om gaat: fietsen!

Bediening en gebruik

De bediening van de Rox werkt  met knoppen aan de zijkant en niet met een touchscreen. Ook met handschoenen te bedienen, ook al is het soms even priegelen of je de bovenste of onderste knop te pakken hebt. De Sigma Rox beschikt over een vrijwel uitputtende waslijst aan functies die in combinatie met elektronica op de fiets te gebruiken zijn. De indeling en gebruik van de menu’s op het apparaat zijn duidelijk en intuĂŻtief, al strekt het tot de aanbeveling om toch even de gebruiksaanwijzing te lezen. Extra verlichting van het scherm zet je aan door de onderste twee knoppen tegelijk in te drukken. Je komt tijdens een rit in het menu door de knop rechtsonder ingedrukt te houden. Daar kom je niet zelf op. Een groot voordeel van de Sigma Rox 11.0 is het zuinige gebruik. Ten opzichte van de uitgebreide navigatie-systemen met touchscreen en kleurenscherm gaat de Rox zonder op te laden meerdere ritten mee. Dat is zeker voor een lange tocht van meerdere dagen erg handig.

Routes

Een gpx bestand kun je eenvoudig uploaden en vervolgens nafietsen. Hoewel zonder plattegronden is het kruimelspoor met de routeaanwijzingen prima te volgen.

Strava Segments

Strava is voor veel fietsers een mooie manier om de eigen tijden bij te houden en de competitie aan te gaan met fietsmaatjes. Om tijdens je prestaties te meten kun je je favoriete Strava segmenten importeren in je Rox. Dit is trouwens alleen beschikbaar voor Strava premium gebruikers.

Software Sigma Data Center

Over het gebruik van het Sigma Data center zijn wij na enig uitproberen dik tevreden. Het werkt snel en het delen van de activiteiten is helder. Op een overzichtelijke manier kun je de pagina’s van je Rox eenvoudig indelen. Hiernaast kun je eenvoudig delen op Strava en anderere social media.

Eindoordeel

Wij zijn dik tevreden over de Rox en bemerken dat wij ‘m sneller pakken voor een ritje dan bijvoorbeeld de Garmin 800. Waarom? De Rox ziet er mooi uit, is compact en gaat qua batterijduur veel langer mee.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.