Onlangs ontvingen wij van Sigma de Sigma Rox 11.0. Op dit moment zijn wij de Sigma Rox uitgebreid aan het testen. De eerste testen zijn zeer positief. De fietscomputer werkt prima, ziet er uitstekend uit en heeft een zeer lange batterijduur.

Later volgt een uitgebreide review. In dit bericht de specificaties.

De ROX 11.0 is een uitgebreide GPS trainingscomputer met diverse Smart Connectie mogelijkheden: een handgreep uit de vele mogelijkheden zijn o.a. Strava Live Segments, Bluetooth Smart / ANT+, Smartphone Connectivity via nieuwe SIGMA LINK App, Shimano Di2 & SRAM eTap Connectivity, Smart Notifications, Intervaltraining, Sportprofielen, Auto Lap functie, Vermogensmeter compatibel en nog veel meer.

Tweede jeugd Rox GPS-fietscomputers

De SIGMA ROX GPS-fietscomputers beginnen aan haar tweede jeugd en dat in twee uitvoeringen. Met de ROX GPS 7.0 en de ROX GPS 11.0 treden tegelijkertijd twee nieuwe modellen in de voetsporen van het SIGMA SPORTS vlaggenschip ROX 10.0 GPS.

De beide trainingscomputers combineren een markant en uniek design met een intuĂŻtief bedieningsconcept, dat tot vier knoppen werd gereduceerd. Passend bij het nieuwe ROX GPS design werd ook de stuurhouder opnieuw vormgegeven en is ca. 20% kleiner dan de vorige versie. De overige kenmerken zijn o.a. geoptimaliseerde schermen en een helder display, dat een goede afleesbaarheid onder de meest uiteenlopende lichtcondities waarborgt. Individueel instelbare trainingsweergaven geven een antwoord op alle vereisten. Al naar gelang de veelvoud van de informatie of een grote weergave van individuele waarden het belangrijkste is.

Op beide apparaten zijn drie sportprofielen vooringesteld. Zo kan de training direct beginnen. Andere profielen kunnen via het DATA CENTER aan de eigen behoeften worden aangepast. Met de nieuwe ROX GPS modellen wordt het potentieel van de SIGMA plannings- en analysesoftware volledig benut. Voor de exacte track-navigatie wordt de via het DATA CENTER gemaakte route zoals gebruikelijk naar de ROX GPS overgedragen. Nieuw zijn de routepunten met persoonlijke tekst die individueel ingesteld kan worden en zich door een routepunt-alarm aankondigt. Een 3-assig kompas ondersteunt de GPS zodat de track altijd goed wordt getoond. De hoogtemeting vindt plaats via een geĂŻntegreerde barometer, welke ook het stijgingspercentage aangeeft.

ROX GPS 11.0: Smart Connectivity

De ROX GPS 11.0 is een echte allrounder en ideale trainingspartner. Deze richt zich op de ambitieuze fietser, die zijn waarden tijdens de training snel en betrouwbaar onder handbereik wil hebben. De beide nieuwe zenders R1 DUO voor hartslag en R2 DUO Combo voor snelheid en trapfrequentie dragen de data niet alleen over via ANT+ naar ROX GPS 11.0, maar ook aan Bluetooth Smart compatibele apparaten. De communicatie tussen ROX GPS 11.0 en de sensoren vindt uitsluitend plaats via ANT+. Behalve met de eigen ANT+ sensoren is de ROX GPS 11.0 o.a. ook compatibel met SRAM eTap en Shimano Di2. Via de nieuwe SIGMA LINK app (vanaf oktober gratis in de App Store en Google Play Store verkrijgbaar) kunnen instellingen en eerder geladen tracks via Bluetooth Smart direct op de ROX GPS 11.0 worden geladen. Andersom kunnen tripdata ook worden
uitgelezen en via de SIGMA CLOUD met het DATA CENTER gesynchroniseerd worden. In combinatie met SIGMA LINK kan de ROX GPS 11.0 inkomende oproepen of berichten live op het display weergeven.

STRAVA Live segmenten

maken elke tocht tot een wedstrijd. De gebruiker kan zijn favoriete segmenten op de ROX GPS overdragen en krijgt tijdens de rit getoond, wanneer hij dit segment nadert. Zodra het segment is bereikt, wordt een live vergelijking op het display weergegeven en begint de wedstrijd tegen de KOM (King/Queen of Mountain).
Prijs en beschikbaarheid:
De ROX GPS 7.0 is verkrijgbaar in zwart of wit en de adviesprijs is € 134,95.
De ROX 11.0 GPS is als basisvariant verkrijgbaar zonder sensoren, ook in het zwart of wit voor € 184,95. De ROX GPS 11.0 set heeft adviesprijs € 269,95 (ook in het zwart en wit) en is inclusief de R1 DUAL hartslagzender en de R2 DUAL Combo-zender voor snelheid en trapfrequentie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.