Steeds meer fietsenwinkels ontdekken het pomp- en reparatiestation van SKS Germany. Zij plaatsen dit ‘hufterproof’ servicestation meestal niet voor hun deur, maar bij populaire horecagelegenheden langs drukke fietsroutes. Passerende fietsers kunnen er een (banden-)reparatie uitvoeren en de banden met behulp van een manometer op de juiste spanning brengen. Met het SKS Servicestation maken de afzenders op een sympathieke manier reclame voor zichzelf en zijn vele fietsers bij pech geholpen. Optioneel wordt het pompstation voorzien van allerlei reparatietools aan staalkabels.

 width=In Duitsland staan er honderden, maar ook in Nederland groeit het aantal pompstations snel. Onlangs werden er nog stations geplaatst in Breda, Bemelen en Maastricht. Zo plaatste Jurgen Olislagers van Framed in Margraten een pompstation bij fietscafé Le Soigneur in Sippenaeken. Olislagers: “Samen met de eigenaar van het fietscafé kwam ik op het idee om deze gratis service te bieden. Veel fietsers maken een stop bij het fietscafé en voeren dan vaak ook een kleine reparatie door. Het pompstation is hufterproof en zal het gehele seizoen blijven staan.” Ook de grotere toertocht-organisatoren in Zuid-Limburg, verenigd in Velo-t, plaatsten kort geleden een SKS Pompstation bij een IJssalon in Voeren, als een sympathiek gebaar naar alle passerende fietsers. In het najaar zal Velo-t samen met Limburg Cycling nog een tweede pompstation doneren aan een locatie in de regio.

Een SKS servicestation voor jouw fietsvereniging?

Het SKS pompstation op veel plekken in binnen en buitenland te vinden langs fietsroutes, bij restaurants, campings, fietsdealers et cetera. Maar het is ook mogelijk een station bij jouw fietsvereniging te plaatsen, met name de wat grotere met een eigen clubhuis. Kies dan voor een uitgebreide versie, met professionele fietspomp en diverse gereedschappen.

Informatie en aanvraag
Geïnteresseerden voor het pompstation kunnen contact opnemen met SKS Germany via christon.geurten@sks-germany.com (Zuid-Nederland)
michael.vos@sks-germany.com (Noord-Nederland)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.