Selecteer een pagina

Het grote litteken op zijn buik herinnert aan de chronische darmontsteking die hem bijna het leven kostte. De ritssluiting op zijn hoofd is van zijn eerste hersentumor. Ook overleefd. Zelfs volledig genezen verklaard. Tot er een tweede volgde. De ergste in zijn soort. Vier jaar geleden werd Teun van Vliet opgegeven. Nog maximaal ǸǸn jaar te leven luidde de prognose. Maar hij is er nog steeds.

Het idee om het levensverhaal van Teun van Vliet op te tekenen ontstond al in 1987, toen de wielrenner in Villach de beste man in koers was, maar toch geen wereldkampioen werd. Intriges, list en bedrog, hoe zat dat spel in het peloton in elkaar? "e;Ooit gaan we het doen"e;, werd de uitspraak aan het einde van elke volgende ontmoeting. Maar die ontmoetingen werden schaarser en kwamen ten slotte in een heel ander daglicht te staan, vonden hun oorsprong niet meer in de wielrenner, maar in de patiǮnt Teun van Vliet.

Guido Bindels reisde als journalist ruim een kwart eeuw de wereld rond. Een aanzienlijk deel daarvan bracht hij door met het volgen van wielerwedstrijden. Daarnaast schreef hij de spirituele romans ‘Zielensprong’ en ‘De Aphrodite van Santorini’. In december 2009 ontmoette hij Teun van Vliet weer bij de ‘Wielrenner van het Jaar’-verkiezing. Hij werd vergezeld door zijn zus Nita, die meteen met de deur in huis viel: "e;Gaan jullie na al die jaren nu eindelijk eens aan dat boek beginnen? Er is inmiddels meer dan genoeg gebeurd in het leven van onze Teun dat het optekenen waard is."e; Wat volgde waren indringende gesprekken over drank, vrouwen, de koers en de dood.

Een groot deel van de opbrengsten van dit boek komt ten goede aan Topsport for Life.

Bestel hier het boek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: