Gelukkig gaat de Tour de France 2021 in ieder geval van start. De kreet ‘Parijs is nog ver’, doet in deze periode opgeld want het Corona-spook hangt nog steeds als een zwaard van Damocles boven het tourpeloton. Het zwaard is gelukkig iets minder scherp dan in 2020 want de maatschappij en wielrennerij hebben veilige vormen gevonden om wielerevenementen te kunnen organiseren .

Zoals net als ieder jaar kun je meedoen aan een van de vele tourspellen. Het samenstellen van een ideale tourploeg kost tijd. Tenminste, als je speelt om te winnen. 10 tips.

 1.  Analyseer de spelregels. Hoeveel punten krijg je voor een dag in de gele trui, in de bergtrui, voor een dagoverwinning en voor winst van een bepaalde trui in Parijs? Het maakt echt een verschil of je een team moet samenstellen voor een bepaald budget of dat de keuze volledig vrij is. Of dat je uit jouw team van 20 er dagelijks 9 moet selecteren die strijden om de dagwinst. Bereken op basis van de spelregels af wat hij minimaal moet halen m te renderen. Maar op basis van dat aantal reen realistische keuze.
 2.  Bekijk het parcours van de ronde kritisch: hoeveel tijdritten, hoeveel aankomsten bergop, hoeveel sprints.
 3. ¬†Lijstjes, lijstjes, lijstjes: wie streden vorig jaar om de groene trui, de bergtrui en de gele trui? Hoe deden zij het in voorbereidende koersen, zoals Parijs-Nice en het Criterium du Dauphin√©. Check recente uitslagen en die van vorig jaar. Extra moeilijk door de Corona-break. Lees je in met bijvoorbeeld de Offici√ęle Tour de France gids van FIETS, De meest complete actuele informatie vindt je op Procyclingstats.com. En wat vullen de meeste anderen in? Kijk dan bijvoorbeeld op Zweeler bij meest gekozen. Of kijk op www.wielerorakel.nl¬†waarbij de uitslag met een satistisch model wordt beschreven.
 4.  Zorg ervoor dat in elk geval een renner in jouw ploeg in aanmerking komt voor de rekening met de witte trui (jongerenklassement). Het is zonde als je deze punten laat liggen.
 5.  Weet dat de top 10 in het algemeen klassement het gemiddeld ook goed doet in de daguitslagen. Kies dus relatief veel algemeen klassementsrenners. Selecteer daaromheen sprinters voor de dagsuccessen en groene trui.
 6. ¬†Beperk het aantal ‚Äėdark horses‚Äô, mannen waarvan je hoopt dat ze het goed gaan doen, maar die (nog) weinig hebben bewezen.
 7.  Wees niet te chauvinistisch. Natuurlijk hoop je dat Nederlanders goed presteren. Maar blijf realistisch. Best kans dat het Dylan van Baarle en Robert Gesink 50% van de bergetappes op kop van de groep der favorieten rijden. Maar punten scoor je er niet mee.
 8.  Check voor het sluiten van de deadline van jouw tourspel nog een keer jouw team. Zijn er bijzonderheden? Doet iedereen mee? En maak je ploeg dan definitief.
 9. Luister naar wielerpodcast zoals ‘de Rode Lantaarn’ of¬† ‘In het wiel’ voor handige tips en inzichten.
 10. Wees niet sentimenteel. De André Greipel en Kristoff hebben hun beste tijd gehad. En kies nooit meer Nairo Quintana of Richie Porte (of werd die vorig jaar gewoon derde???

ADVERTORIAL

ZWEELER Tour de France SPEL 2021

GRATIS en betaald Tour de France Spel (min. 25.000 euro aan prijzen!)

Altijd al eens mee willen doen bij Zweeler maar getwijfeld over hoe leuk het is? Tijdens de Tour de France kun je Zweeler uitproberen met het GRATIS Tour de France spel 2020.

Iedereen die een account heeft mag 1 team maken in het gratis spel, dat exact dezelfde opzet heeft als het 15+5 spel met 25.000 euro aan prijzen (1e prijs van 3.000 Euro). Ook bij het gratis spel zullen er prijzen (in totaal 100 euro) te winnen zijn in de vorm van bonusgeld. Hiermee kun je vervolgens meedoen aan betaalde spellen.

Klik hier om direct naar het Tour de France Spel (15+5)  te gaan met een prijzenpot van minimaal 25.000 euro. 

Klik hier om direct naar het GRATIS Tour de France spel te gaan!

Zweeler budgetspel Tour de France (min. 10.000 euro aan prijzen!)

Naast het selecteren van de juiste toppers gaat het in dit spel om het vinden van zogenaamde ‘koopjes’. Renners die voor een lage waarde best veel punten binnenhalen.¬†Daarnaast telt bij het budgetspel het eindklassement zwaar mee. Kortom, een totaal ander spel maar zeker niet minder leuk. Bovendien is er een eerste prijs van¬†2.000 euro!

Klik hier om direct naar het Tour de France (budget) Spel te gaan met een prijzenpot van minimaal 10.000 euro. 

Waarom mee doen aan het Tour de France Spel 2020? 

 • Je betrokkenheid bij het wielrennen¬†zal nog meer toe nemen. Het draait niet om 1 renner, maar om¬†20 renners die allemaal voor jou moeten presteren¬†tijdens de koers.
 • Het kost maar¬†10¬†euro en je krijgt er urenlang aan entertainment voor terug. Niet alleen bij het puzzelen naar het ideale team, maar ook tijdens de koers zorgen¬†teams¬†voor vreugde,¬†maar zeker ook voor frustraties.
 • Als je een groot gedeelte van de andere spelers weet te verslaan, kan je ook nog een leuke prijs winnen (1eprijs is¬†000 euro)! Er zijn¬†451¬†prijzen te winnen in het algemeen klassement!

veel‚ÄĮplezier!‚ÄĮ¬†

if you like sports, you will love Zweeler! 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.