Selecteer een pagina

Het is weer tijd voor de Tour de France. En dus kun je meedoen aan een van de vele tourspellen. Het samenstellen van een ideale tourploeg kost tijd. Tenminste, als je speelt om te winnen. Acht tips.

 

 1. Analyseer de spelregels. Hoeveel punten krijg je voor een dag in de gele trui, in de bergtrui, voor een dagoverwinning en voor winst van een bepaalde trui in Parijs? Het maakt echt een verschil of je een team moet samenstellen voor een bepaald budget of dat de keuze volledig vrij is. Of dat je uit jouw team van 20 er dagelijks 9 moet selecteren die strijden om de dagwinst.
 2.  Bekijk het parcours van de ronde kritisch: hoeveel tijdritten, hoeveel aankomsten bergop, hoeveel sprints.
 3.  Lijstjes, lijstjes, lijstjes: wie streden vorig jaar om de groene trui, de bergtrui en de gele trui? Hoe deden zij het in voorbereidende koersen, zoals de Ronde van Zwitserland en het Criterium du Dauphiné. Check recente uitslagen en die van vorig jaar. De meest complete informatie vindt je op Procyclingstats.com. En wat vullen de meeste anderen in? Kijk dan bijvoorbeeld op Zweeler bij meest gekozen.
 4.  Zorg ervoor dat in elk geval een renner in jouw ploeg in aanmerking komt voor de rekening met de witte trui (jongerenklassement). Het is zonde als je deze punten laat liggen.
 5.  Weet dat de top 10 in het algemeen klassement het gemiddeld ook goed doet in de daguitslagen. Kies dus relatief veel algemeen klassementsrenners. Selecteer daaromheen sprinters voor de dagsuccessen en groene trui.
 6.  Beperk het aantal ‘dark horses’, mannen waarvan je hoopt dat ze het goed gaan doen, maar die (nog) weinig hebben bewezen.
 7.  Wees niet te chauvinistisch. Natuurlijk hoop je dat Nederlanders goed presteren. Maar blijf realistisch. Best kans dat Niki Terpstra het in een of twee etappes goed doet. Leuke vent ook. Maar is dat een plaats waard in jouw tourploeg?
 8.  Check voor het sluiten van de deadline van jouw tourspel nog een keer jouw team. Zijn er bijzonderheden? Doet iedereen mee? En maak je ploeg dan definitief. 

ADVERTORIAL

ZWEELER TOUR DE FRANCE SPEL 2019

GRATIS en betaald Tour de France Spel (min. 31.000 euro aan prijzen!)

Altijd al eens mee willen doen bij Zweeler maar getwijfeld over hoe leuk het is? Tijdens de Tour de France kun je Zweeler uitproberen met het GRATIS Tour de France spel 2019.

Iedereen die een account heeft mag 1 team maken in het gratis spel, dat exact dezelfde opzet heeft als het 15+5 spel met 31.000 euro aan prijzen (1e prijs van 3.000 Euro). Ook bij het gratis spel zullen er prijzen (in totaal 100 euro) te winnen zijn in de vorm van bonusgeld. Hiermee kun je vervolgens meedoen aan betaalde spellen.

Klik hier om direct naar het Tour de France Spel (15+5)  te gaan met een prijzenpot van minimaal 31.000 euro. 

Klik hier om direct naar het GRATIS Tour de France spel te gaan!

Zweeler budgetspel Tour de France (min. 10.000 euro aan prijzen!)

Naast het selecteren van de juiste toppers gaat het in dit spel om het vinden van zogenaamde ‘koopjes’. Renners die voor een lage waarde best veel punten binnenhalen. Daarnaast telt bij het budgetspel het eindklassement zwaar mee. Kortom, een totaal ander spel maar zeker niet minder leuk. Bovendien is er een eerste prijs van 2.000 euro!

Klik hier om direct naar het Tour de France (budget) Spel te gaan met een prijzenpot van minimaal 10.000 euro. 

Waarom mee doen aan het Tour de France Spel 2019? 

 • Je betrokkenheid bij het wielrennen zal nog meer toe nemen. Het draait niet om 1 renner, maar om 20 renners die allemaal voor jou moeten presteren tijdens de koers.
 • Het kost maar 10 euro en je krijgt er urenlang aan entertainment voor terug. Niet alleen bij het puzzelen naar het ideale team, maar ook tijdens de koers zorgen teams voor vreugde, maar zeker ook voor frustraties.
 • Als je een groot gedeelte van de andere spelers weet te verslaan, kan je ook nog een leuke prijs winnen (1eprijs is 000 euro)! Er zijn 451 prijzen te winnen in het algemeen klassement!

veelplezier! 

if you like sports, you will love Zweeler! 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: