Tom Dumoulin gaat zich hard maken voor de ontwikkeling van het jeugdwielrennen. Op 6 oktober 2019 start daarom de eerste editie van Tour de Dumoulin. Een nieuwe stichting Tour de Dumoulin is daarvoor opgericht.

Jeugd staat centraal

Tour de Dumoulin is een beleving en een wielerdag waarbij de jeugd centraal staat. Stichting Tour de Dumoulin wil de deelnemers inspireren tot bewegen en ze de kans geven om een dag uit het leven van een professioneel wielrenner te ervaren in een veilige omgeving. De wielerdag is zeer toegankelijk voor de jeugd en biedt uitdaging en spanning voor de volwassenen. “Ik haal er ontzettend veel plezier uit als ik mensen, en dan vooral de jeugd, enthousiast kan maken voor het wielrennen. Hoe mooi is het dat ik dat anderen kan laten ervaren om mijn eigen manier door de wielerbeleving Tour de Dumoulin?”, aldus Tom.

Jaarlijkse terugkerend

Deze jaarlijkse beleving resulteert in het wielerdorp van Tour de Dumoulin in het centrum van Maastricht met onder andere een programma voor de jeugd en een toertocht over uitdagende trainingsroutes van Tom. In het wielerdorp worden alle facetten uit het wielerleven nagebootst, zoals podium, start, finish, een teambus, materialenpost en dergelijke. Daarnaast wordt het wielerdorp nog verder ingevuld met side-events in verschillende thema’s, zoals voedingsadvies, uitleg over verschillende materialen, het
onderhouden en schoonmaken van de fiets, het voorkomen van sportblessures en meer. In aanloop naar het evenement worden verschillende uitingen en acties ontwikkeld die de beleving van het evenement versterken. Tom: “We willen mensen laten proeven van het wielrennen en meenemen in het leven van een wielrenner. Niet zomaar een toertocht, maar échte wielerbeleving met alle facetten die erbij komen kijken.”

Meer informatie volgt.

Hou www.tourdedumoulin.nl in de gaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.