Alleen maar een fiets – Kees de Jong

wielrennen als lifestyle
In 'Alleen maar een fiets' schrijft Kees de Jong over de sport die populairder is dan ooit: wielrennen. Met medewerking van o.a. Laurens ten Dam, Thijs Zonneveld, Karsten Kroon, Thomas Dekker en Mathieu van der Poel. De populariteit van wielrennen is enerzijds te danken aan de goede prestaties van de Nederlandse profwielrenners de laatste jaren, anderzijds aan de sociale cultuur die er vooral bij mannelijke amateurs omheen is gevormd. De Jong schrijft voor de hipsterman, de poetser, de windhapper en de stoemper. De man voor wie zijn fiets een uiting is van een beter bestaan, een lifestyle, waarbij goede smaak minstens zo belangrijk is als hartslag, trapfrequentie, gemiddelde snelheid en het aantal kilometers dat hij per jaar trapt. 'Alleen maar een fiets' van Kees de Jong is een stoer en nostalgisch boek over de liefde voor de fiets.
Kees de Jong is een Nederlandse schrijver die gespecialiseerd is in het schrijven van jeugdboeken. Hij is geboren in 1973, en begon zijn literaire carrière in 1995 met het boek Alleen maar een fiets. Hij schrijft sinds die tijd vele andere succesvolle boeken, waaronder 'Het leven volgens Kees', 'De reis van Kees' en 'Het geheim van Kees'.
Pagina's: 211
Uitgever: Ambo, Anthos
Verschijningsdatum: 09/2018
ISBN: 9789026359187
No results found.
Recensie boekbespreking van Alleen maar een fiets
Alleen maar een fiets van K is een geweldige leeservaring. Het verhaal is liefdevol, grappig en ontroerend. De schrijver weet hoe hij lezers moet meenemen in het verhaal, waardoor het moeilijk is om het boek weg te leggen na het lezen van een hoofdstuk. De personages zijn levensecht en het verhaal is boeiend en vol interessante plotwendingen. Als je op zoek bent naar een goed geschreven boek met een grappige en ontroerende verhaallijn, dan is Alleen maar een fiets van Kees de Jong zeker een aanrader.

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanAlleen maar een fiets
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Op gevoel – Nando Broers

Op gevoel – Nando Broers

"Op gevoel" van Nando Boers schetst het wielerleven van Tom Dumoulin, zijn carrière, persoonlijke uitdagingen en de emoties die zijn successen en tegenslagen kenmerken.
Italië en de tour – Evert de Rooij

Italië en de tour – Evert de Rooij

"Italië en de Tour" van Evert de Rooij beschrijft de rijke geschiedenis en prestaties van Italiaanse wielrenners in de Tour de France, van Bottecchia tot Nibali.
Tour de France Quizboek – Peter Tetteroo

Tour de France Quizboek – Peter Tetteroo

"Tour de France Quizboek" van Peter Tetteroo biedt wielerliefhebbers een uitdagende verzameling quizvragen over de geschiedenis, etappes en legendes van de Tour de France.
Het Grote Wielrenboek – Susanne Roos

Het Grote Wielrenboek – Susanne Roos

Het grote wielrenboek vertelt je alles over wielrennen en koerskijken. Susanne Roos legt het op een aantrekkelijke rijk geïllustreerde wijze uit.