Bijbel van 101 jaar tour – Jean Nellissen

de fabuleuze geschiedenis van een eeuw lijden op een fiets
In dit boek schrijft Jean Nelissen over zijn persoonlijke belevenissen en over talloze, soms schokkende gebeurtenissen uit het rijke verleden van de Tour. Het meest recent is de tragische dood van de man die in 1998, toen de Tour in grote problemen raakte, vrijwel in z'n eentje de ronde redde: de koning van het hooggebergte Marco Pantani. De auteur ging Pantani's gangen na, hij was in het hotelletje in Rimini waar Pantani een eenzame dood stierf en bericht over diens laatste dagen. In meeslepende verhalen komen alle grote kampioenen in beeld. Tenslotte volgt de complete geschiedenis van de Tour de France in feiten en cijfers, met alle klassementen van de 90 verreden ronden, de resultaten van álle deelnemers ooit, de geschiedenis van de gele en groene trui, bergkoningen, tijdrijders en solisten. Een onmisbaar naslagwerk voor de ware sportliefhebber.
<a href="https://www.wielertochten.nl/blog/schrijver_wielerboek/jean-nelissen/">Jean Nelissen</a>

Jean Nelissen

Jean Nelissen was jarenlang chef sport bij dagblad De Limburger, maar werd vooral bekend als wielerverslaggever bij Studio Sport. Hij was een van de bekendste wielercommentatoren en -verslaggevers van Nederland. Hij was befaamd om zijn encyclopedische kennis van de wielergeschiedenis. Nelissen schreef 23 boeken. Tot en met 2007 verscheen hij op televisie als onderdeel van het programma De Avondetappe. Hij schreef columns voor dagblad De Limburger en artikelen voor het maandblad Wieler Revue. Nelissen was de oom van oud-profrenner en wielerjournalist Danny Nelissen. Van Nelissen is de bekende wieleruitdrukking reglementair uit het wiel rijden, oftewel: wegsprinten, demarreren, de ander(en) verslaan. Vanaf 2011 wordt iedere twee jaar de Jean Nelissen Award uitgereikt aan een sportverslaggever of sportjournalist voor hun gehele oeuvre. Een initiatief van Jos Benders, vriend van Jean Nelissen.
Pagina's: 448
Uitgever: Veen
Verschijningsdatum: 06/2004
ISBN:
No results found.
Recensie boekbespreking van De bijbel van 101 jaar Tour
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Anquetil alleen – Paul Fournel

Anquetil alleen – Paul Fournel

In deze originele biografie van een complex personage, combineert Fournel het verhaal van Anquetils leven met scènes uit dat van zichzelf
Regenboog – Julian Alaphilippe

Regenboog – Julian Alaphilippe

In Regenboog wordt wielrenner Julian Alaphilippe gevolgd tijdens het jaar dat hij van regenboogtrui naar regenboogtrui koerste. Een indringend portret van dit Franse wielerfenomeen
Ride

Ride

Wielerboek met 100 fantastische fietstochten. Geselecteerd door ervaren fietsjournalisten, onder wie doorgewinterde bikepackers en gelauwerde koersrijders.
De Val – Matthias M.R. Declercq

De Val – Matthias M.R. Declercq

De val van Matthias M.R. Declercq reconstrueert op indringende wijze het leven van vijf jonge renners. Een groots verhaal over wielrennen, maar nog meer over vriendschap en volwassen worden.