De legendarische wielerkampioenen – Aart Aarsbergen en Peter Nijssen

Grote renners winnen grote wedstrijden; grote wedstrijden leveren grote winnaars op. Dit adagium vormde het uitgangspunt van Legendarische wielerkampioenen. Aart Aarsbergen en Peter Nijssen schetsen in 119 levendige portretten de allerbeste renners die deze sport groot hebben gemaakt. Door ze chronologisch te presenteren ontrolt zich het caleidoscopische verhaal van 125 jaar wielersport. Er is geen sport waarover zoveel verhalen te vertellen zijn. Verhalen over klinkende overwinningen, indrukwekkende solo's, tweestrijd, saamhorigheid, maar ook over levensgevaar, broedermoord, gestolen zeges, dood en bedrog. Deze herziene, uitgebreide en geactualiseerde versie van het eerder verschenen De grootste wielerkampioenen is een overzichtswerk met een grote reikwijdte: het eerste Nederlandstalige boek dat de héle wielersportgeschiedenis omvat. Een overrompelend compleet boek.'Een absolute aanrader.' - Gazet van Antwerpen'Verpletterend volledig.' - de VolkskrantRecensie(s)Hoe bepaal je wie de beste wielrenners aller tijden zijn? De beide auteurs van dit historisch wieleroverzicht komen tot hun keuze van hondertien renners door alleen overwinningen in bekende eendagsklassiekers, de grote rondes (Tour, Giro en Vuelta) en het wereldkampioenschap via een vastgestelde puntenwaardering bij elkaar op te tellen. Enigszins discutabel, want ereplaatsen en etappezeges tellen dan niet mee. Een voordeel is, dat enkele minder bekende Italiaanse en Franse renners ook aan bod komen. Alle honderdnegentien renners worden biografisch beschreven in chronologische volgorde. Consequent is van elke wielrenner een zwart-witfoto opgenomen. De nadruk ligt natuurlijk op de fietsprestaties, maar ook wordt vermeld wat iedere renner na zijn carrière heeft gedaan en soms hoe hij aan zijn eind is gekomen. Alles kort en duidelijk, af en toe anekdotisch, maar altijd 'to the point'. Anders zou deze vuistdikke paperback onhanteerbaar zijn geworden. Dit monumentale wielerboek bevat een indrukwekkende literatuuropgave. Er worden zes Nederlanders vermeld: Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Jan Raas, Wim van Est en Jo de Roo. Deze editie is geactualiseerd en uitgebreid met negen portretten. Met register. Kleine druk.K.W. Cuperusvar bol_sitebar={:,:false,:,:,:,:,:true,:true,:true,:,:,:,:,:};
Pagina's: 782
Uitgever:
Verschijningsdatum: 05/2015
ISBN:
No results found.
Recensie boekbespreking van De legendarische wielerkampioenen
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanDe legendarische wielerkampioenen
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Straffe touren – Geert de Vriese

Straffe touren – Geert de Vriese

Wielerauteur Geert De Vriese (Bahamontes) vertelt in Straffe Touren in zijn meeslepende stijl het verhaal van meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Ronde van Frankrijk.
Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! van Thomas Olsthoorn vertelt over bijzondere ritwinnaars in de jongste jaren van de Tour de France. Met hoofdrolspelers als Marianne Vos, Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel.
Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.
Het Plan – Nandoe Broers

Het Plan – Nandoe Broers

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd. Nando Broers was erbij en legt het in dit boek vast.