De legendarische wielerkampioenen – Aart Aarsbergen en Peter Nijssen

Grote renners winnen grote wedstrijden; grote wedstrijden leveren grote winnaars op. Dit adagium vormde het uitgangspunt van Legendarische wielerkampioenen. Aart Aarsbergen en Peter Nijssen schetsen in 119 levendige portretten de allerbeste renners die deze sport groot hebben gemaakt. Door ze chronologisch te presenteren ontrolt zich het caleidoscopische verhaal van 125 jaar wielersport. Er is geen sport waarover zoveel verhalen te vertellen zijn. Verhalen over klinkende overwinningen, indrukwekkende solo's, tweestrijd, saamhorigheid, maar ook over levensgevaar, broedermoord, gestolen zeges, dood en bedrog. Deze herziene, uitgebreide en geactualiseerde versie van het eerder verschenen De grootste wielerkampioenen is een overzichtswerk met een grote reikwijdte: het eerste Nederlandstalige boek dat de héle wielersportgeschiedenis omvat. Een overrompelend compleet boek.'Een absolute aanrader.' - Gazet van Antwerpen'Verpletterend volledig.' - de VolkskrantRecensie(s)Hoe bepaal je wie de beste wielrenners aller tijden zijn? De beide auteurs van dit historisch wieleroverzicht komen tot hun keuze van hondertien renners door alleen overwinningen in bekende eendagsklassiekers, de grote rondes (Tour, Giro en Vuelta) en het wereldkampioenschap via een vastgestelde puntenwaardering bij elkaar op te tellen. Enigszins discutabel, want ereplaatsen en etappezeges tellen dan niet mee. Een voordeel is, dat enkele minder bekende Italiaanse en Franse renners ook aan bod komen. Alle honderdnegentien renners worden biografisch beschreven in chronologische volgorde. Consequent is van elke wielrenner een zwart-witfoto opgenomen. De nadruk ligt natuurlijk op de fietsprestaties, maar ook wordt vermeld wat iedere renner na zijn carrière heeft gedaan en soms hoe hij aan zijn eind is gekomen. Alles kort en duidelijk, af en toe anekdotisch, maar altijd 'to the point'. Anders zou deze vuistdikke paperback onhanteerbaar zijn geworden. Dit monumentale wielerboek bevat een indrukwekkende literatuuropgave. Er worden zes Nederlanders vermeld: Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Jan Raas, Wim van Est en Jo de Roo. Deze editie is geactualiseerd en uitgebreid met negen portretten. Met register. Kleine druk.K.W. Cuperusvar bol_sitebar={:,:false,:,:,:,:,:true,:true,:true,:,:,:,:,:};
Pagina's: 782
Uitgever:
Verschijningsdatum: 05/2015
ISBN:
No results found.
Recensie boekbespreking van De legendarische wielerkampioenen
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Velo vrouwen – The Women Peloton

Velo vrouwen – The Women Peloton

Voedingsadvies, trainingsschema's, materiaal,... in de fietswereld zijn ze nog steeds steevast op mannen gericht. Maar wat weten we eigenlijk over de vrouw en de fiets?
Sprintend door niemandsland

Sprintend door niemandsland

Adin Dobkin schreef sprintend door Niemandsland. Een wielerboek over uithoudingsvermogen, tragedie en de wedergeboorte van de Tour de France in 1919.
God is dood – Andy McGrath

God is dood – Andy McGrath

Andy McGrath schreef de bio grafie God is dood over de opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke, fietsend godenkind.