Ik en mijn fiets – Paul Fournel

Ik en mijn fiets is een mix van herinneringen, obeservaties en ervaringen van een leven lang fietsen. Beginnend met de vreugde om te leren fietsen als kind, schrijft Paul Fournel, ook over de piujn van het klimmen de angst om te vallen en alle andere universele momenten en gevoelens die fietsers zullen herkennen. De vertaling is van schrijver Benjo Maso.Op dit moment wordt dit boek gelezen door onze recensent. Zodra de boekbespreking binnen is wordt deze alhier geplaatst.'Dit is precies wat je wilt dat een goed wielerboek is. Het zijn allemaal korte hoofdstukken waarin hij filosofisch maar niet pretentieus schrijft over wielrennen. Het is een ongelooflijk goed boek. Mijn tip: schaf dit aan. Lees en zie dat er ook buiten Tim Krabbé heel goed over wielrennen kan worden geschreven.'
Paul Fournel is een Franse schrijver, dichter, uitgever en culturele ambassadeur. Hij volgde een opleiding aan de École normale supérieure van Saint-Cloud
Pagina's: 192
Uitgever: Oevers
Verschijningsdatum: 03/2020
ISBN: 9789492068378
Anquetil alleen – Paul Fournel

Anquetil alleen – Paul Fournel

Recensie boekbespreking van Ik en mijn fiets
Ik en mijn fiets is een eerbetoon aan het stalen ros. Voor het lezen van het boek kende ik Paul Fournel nog niet (schaam). De lovende kritieken van schrijver/columnist Frank Heinen maakten mij nieuwsgierig. Maar wat een schrijver is dit zeg. Korte verhalen die stuk voor stuk alle onderwerpen die fietsen zo mooi maken de revue laat passeren. Als 'even voor het slapen een verhaaltje'-lezer en fietsfanaat heb ik ervan genoten. Complimenten ook aan Benjo Maso voor de knappe vertaling.

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanIk en mijn fiets
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

De race naar de top

De race naar de top

De race naar de top is de biografie van de succesvolle Belgische ploeg Intermarche Wanty Gobert.
Sportfood

Sportfood

In Sportfood bundelt Claudia Van Avermaet haar kennis over gezonde voeding en met sport in een practig boek.
The Wolfpack Years

The Wolfpack Years

The Wolfpack Years van Frederik Backlandt is een lijvig rijk geïllustreerd naslagwerk over de ploeg van Patrick Lefevre