Ik en mijn fiets – Paul Fournel

Ik en mijn fiets is een mix van herinneringen, obeservaties en ervaringen van een leven lang fietsen. Beginnend met de vreugde om te leren fietsen als kind, schrijft Paul Fournel, ook over de piujn van het klimmen de angst om te vallen en alle andere universele momenten en gevoelens die fietsers zullen herkennen. De vertaling is van schrijver Benjo Maso.Op dit moment wordt dit boek gelezen door onze recensent. Zodra de boekbespreking binnen is wordt deze alhier geplaatst.'Dit is precies wat je wilt dat een goed wielerboek is. Het zijn allemaal korte hoofdstukken waarin hij filosofisch maar niet pretentieus schrijft over wielrennen. Het is een ongelooflijk goed boek. Mijn tip: schaf dit aan. Lees en zie dat er ook buiten Tim Krabbé heel goed over wielrennen kan worden geschreven.'
Paul Fournel is een Franse schrijver, dichter, uitgever en culturele ambassadeur. Hij volgde een opleiding aan de École normale supérieure van Saint-Cloud
Pagina's: 192
Uitgever: Oevers
Verschijningsdatum: 03/2020
ISBN: 9789492068378
Anquetil alleen – Paul Fournel

Anquetil alleen – Paul Fournel

Recensie boekbespreking van Ik en mijn fiets
Ik en mijn fiets is een eerbetoon aan het stalen ros. Voor het lezen van het boek kende ik Paul Fournel nog niet (schaam). De lovende kritieken van schrijver/columnist Frank Heinen maakten mij nieuwsgierig. Maar wat een schrijver is dit zeg. Korte verhalen die stuk voor stuk alle onderwerpen die fietsen zo mooi maken de revue laat passeren. Als 'even voor het slapen een verhaaltje'-lezer en fietsfanaat heb ik ervan genoten. Complimenten ook aan Benjo Maso voor de knappe vertaling.

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanIk en mijn fiets
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Straffe touren – Geert de Vriese

Straffe touren – Geert de Vriese

Wielerauteur Geert De Vriese (Bahamontes) vertelt in Straffe Touren in zijn meeslepende stijl het verhaal van meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Ronde van Frankrijk.
Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! van Thomas Olsthoorn vertelt over bijzondere ritwinnaars in de jongste jaren van de Tour de France. Met hoofdrolspelers als Marianne Vos, Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel.
Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.
Het Plan – Nandoe Broers

Het Plan – Nandoe Broers

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd. Nando Broers was erbij en legt het in dit boek vast.