Ik en mijn fiets – Paul Fournel

Ik en mijn fiets is een mix van herinneringen, obeservaties en ervaringen van een leven lang fietsen. Beginnend met de vreugde om te leren fietsen als kind, schrijft Paul Fournel, ook over de piujn van het klimmen de angst om te vallen en alle andere universele momenten en gevoelens die fietsers zullen herkennen. De vertaling is van schrijver Benjo Maso.Op dit moment wordt dit boek gelezen door onze recensent. Zodra de boekbespreking binnen is wordt deze alhier geplaatst.'Dit is precies wat je wilt dat een goed wielerboek is. Het zijn allemaal korte hoofdstukken waarin hij filosofisch maar niet pretentieus schrijft over wielrennen. Het is een ongelooflijk goed boek. Mijn tip: schaf dit aan. Lees en zie dat er ook buiten Tim Krabbé heel goed over wielrennen kan worden geschreven.'
Paul Fournel is een Franse schrijver, dichter, uitgever en culturele ambassadeur. Hij volgde een opleiding aan de École normale supérieure van Saint-Cloud
Pagina's: 192
Uitgever: Oevers
Verschijningsdatum: 03/2020
ISBN: 9789492068378
Anquetil alleen – Paul Fournel

Anquetil alleen – Paul Fournel

Recensie boekbespreking van Ik en mijn fiets
Ik en mijn fiets is een eerbetoon aan het stalen ros. Voor het lezen van het boek kende ik Paul Fournel nog niet (schaam). De lovende kritieken van schrijver/columnist Frank Heinen maakten mij nieuwsgierig. Maar wat een schrijver is dit zeg. Korte verhalen die stuk voor stuk alle onderwerpen die fietsen zo mooi maken de revue laat passeren. Als 'even voor het slapen een verhaaltje'-lezer en fietsfanaat heb ik ervan genoten. Complimenten ook aan Benjo Maso voor de knappe vertaling.

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanIk en mijn fiets
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Op gevoel – Nando Broers

Op gevoel – Nando Broers

"Op gevoel" van Nando Boers schetst het wielerleven van Tom Dumoulin, zijn carrière, persoonlijke uitdagingen en de emoties die zijn successen en tegenslagen kenmerken.
Italië en de tour – Evert de Rooij

Italië en de tour – Evert de Rooij

"Italië en de Tour" van Evert de Rooij beschrijft de rijke geschiedenis en prestaties van Italiaanse wielrenners in de Tour de France, van Bottecchia tot Nibali.
Tour de France Quizboek – Peter Tetteroo

Tour de France Quizboek – Peter Tetteroo

"Tour de France Quizboek" van Peter Tetteroo biedt wielerliefhebbers een uitdagende verzameling quizvragen over de geschiedenis, etappes en legendes van de Tour de France.
Het Grote Wielrenboek – Susanne Roos

Het Grote Wielrenboek – Susanne Roos

Het grote wielrenboek vertelt je alles over wielrennen en koerskijken. Susanne Roos legt het op een aantrekkelijke rijk geïllustreerde wijze uit.