Het Wielertochten.nl testteam ging voor een korte fietsvakantie naar de Franse Alpen en verbleef daar bij op de camping RCN Belledonne. Het team bedwong de onder andere de alpenreuzen. Alpe d’Huez, Glandon, Galibier, de la Morte, Ornon.

Op de camping RCN Belletonne is het goed toeven. Het testteam van Wielertochten.nl verbleef vier nachten op de camping voor een korte fietsvakantie.

Stacaravans, safaritenten en kampeerplekken

De camping heeft tal van mogelijkheden om te overnachten. Je kunt terecht met je eigen tent of caravan op de ruime kampeerplekken. Maar er zijn een groot aantal stacaravans en safaritenten te huur. Het sanitair is nieuw en netjes. De camping richt zich op racefietsers. In de kantine zijn boekjes (dit jaar ook in het Nederlands!) te verkrijgen met een aantal leuke routes die je in de buurt kunt doen. Het testteam verbleef in een stacaravan. Een prima accommodatie voor zo’n korte fietsbreak. Een fietsenschuurtje zou welkom zijn om de prijzige carbonnen racepaardjes ’s nachts op te bergen. Nu was het leefgedeelte van de caravan onze fietsenstalling. Handig is de ontbijtservice als je geen zin of tijd hebt om en ontbijt te scoren. Een aanbeveling is een flink portie havermout.

Alpenreuzen op fietsafstand…

De camping ligt op een grandioze plek. Precies tussen alle alpencols bekend uit de Tour de France. Rechts de camping af en je begint aan de Glandon/Croix de Fer. Binnen tien minuten begin je aan de Alpe d’Huez of de Ornon en na 20 minuten sta je aan de voet van de Ornon. De camping is echt een hele goede plek als uitvalsbasis voor de la Marmotte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.