Het is natuurlijk niet zo dat je van bier harder gaat fietsen of dat het goed is voor je gezondheid. Maar op zijn tijd een lekker biertje kan echt geen kwaad en de boog kan niet altijd gespannen zijn. De gemiddelde toerfietser is naar verluidt bovengemiddeld geïnteresseerd in speciaal bier. Een bezoekje aan het Winterbierfestival Leiden is daarom een aanrader.

Op zondag 27 januari 2019 wordt de vierde editie van het uitermate gezellige Winterbierfestival gehouden in Scheltema in Leiden. Tijdens het Winterbierfestival Leiden in Scheltema presenteren 14 kleine Nederlandse brouwers zich met diverse winterse bieren. Scheltema leent zich uitermate goed voor dit festitval door haar robuuste, ambachtelijke uitstraling. Tijdens deze editie zal het gebouw in zijn geheel worden benut. Tijdens het Winterbierfestival Leiden weer een aantal unieke speciaal voor dit festival gebrouwen bieren te proeven.

Deelnemende brouwerijen
Tijdens het Winterbierfestival Leiden geven 14 kleine Nederlandse bierbrouwerijen acte de présence. Vrijwel alle lokale brouwerijen zijn aanwezig maar ook kleine brouwerijen van verder weg. Samen zorgen ze voor meer dan 60 exclusieve winterse bieren van Nederlandse bodem.

De bezoekers ontvangen bij binnenkomst het bestelde startpakket. Het Winterbierfestival Leiden duurt van 13.30 tot 18.30 uur.

Kaarten zijn tot donderdag 24 januari, 12.00 uur online te koop en bij de aangesloten slijterijen. Op de dag zelf zijn er aan de deur uitsluitend kaarten te koop als er van de voorverkoop nog over zijn.

Kaartverkoop en meer informatie: www.winterbierfestivalleiden.nl