Routeplanner racefiets

Steeds meer software is beschikbaar om de een fietsroute te plannen. Hieronder een aantal handige routeplanners.

Routeplanner Fietsersbond (gratis)

Een van de beste routeplanners is die van de fietsersbond. Met deze routeplanner wordt een route uitgezet die geschikt is voor de racefiets. Tik je vertrekpunt en eindpunt in en de routeplanner racefiets stelt een uitstekende route samen. Exporteer deze route vervolgens naar een gpx en laadt deze in in je GPS en gaan!

Klik hier om naar de fietsersbond te gaan.

Google routeplanner (gratis)

Ook via google-maps kun je een fietsroute plannen. Vooral handig als je je telefoon als navigatie-apparaat gebruikt of de route wil printen. Voor het exporteren van een GPX-bestand is het een minder handig programma. (gebruikerstip)

Klik hier om naar de google-fietsrouteplanner te gaan.

Komoot (gratis+premium)

Komoot is een programma dat zich volledig richt op het maken van routes voor vrijetijdsfietsers. De gebruikers van Komoot dragen content bij zodat je de leuke plekken als een parelsnoer aan elkaar kunt rijgen. Komoot werkt samen met veel fietscomputers en het exporteren van een GPX bestand is eenvoudig.

Klik hier om naar Komoot te gaan

ANWB-fietsrouteplanner (gratis)

De ANWB maakt gebruik van de Fietsknooppunten. Je kunt dan heel handig een eigen route plannen. Aan de hand van knooppunten stippel je jouw eigen route uit. En dat niet alleen, je kan ook leuke restaurantjes en/of uitjes zoals natuurgebieden en musea aan je route toevoegen! Als je de route wilt bewaren moet je wel eerst even inloggen met je ANWB-account.

Klik hier om naar de ANWB-fietsrouteplanner