BRM 200km Merselo, Adios Amigos

Dit evenement is voorbij.

BRM 200km Merselo, Adios Amigos

Wie wil er niet zijn uithoudingsvermogen testen tijdens deze lange-afstandfietstocht rond Eindhoven. In Overloon maak je een uitstapje door het oorlogsmuseum d.w.z. we fietsen over een heuse fietsbrug door de hal met materieel uit de 2e wereldoorlog. Daarna de Overloonse Duinen, de Maasoever, de Maasheggen en richting Cuyk, naar Keent, waar de eerste controle is. Keent was eerst Gelderland, maar door het rechttrekken van de Maas ligt het nu in Brabant.

Daarna fiets je lange tijd over de Maasdijk langs plaatsen als Ravesteyn, Demen, Dieden, Macharen, Oijen, Lithoijen, Lith, Maren-Kessel, ’t Wild en Gewande.

Na Gewande bij de nieuwe sluis over het nieuwe fietspad langs het Maximakanaal zuidwaarts. Na de Dungense Brug een toeristisch fietspad, totdat je uiteindelijk toch langs de Zuid-Willemsvaart komt te rijden.

Helemaal onder de A50 door en dan nog een stukje langs de vaart richting Zijtaart, Mariahout en Beek en Donk en dan langs het Wilhelminakanaal naar de stoplichten bij Aarle-Rixtel, waar je het kanaal oversteekt en aan de andere kant richting Helmond. In Lierop is dan de 2e controle.

Daarna oostwaarts richting het centrum van de Peel: Helenaveen. Achter Helenaveen kunnen liefhebbers van natuur hun hart ophalen door de keuze te maken dwars over de Mariapeel te rijden, bij droog weer te doen, bij nat weer niet aan te bevelen. In kilometers maakt het geen verschil.

De finish is dan bij café den Tommes.

Datum

Organisator

Site van de tocht

Locatie

Overnachten in de buurt?