DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen

Op dit jaar organiseren we de DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland ten bate van KWF Kankerbestrijding met start en finish bij de Zeelandhallen in Goes en de dag erna de DELTA Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen met start en finish op de Markt van Terneuzen.
Het evenement

De DELTA Ride is het grootste Zeeuwse fietsevenement; met meer dan 7.000 deelnemers Er worden op twee dagen tochten gereden met 4 afstanden; te weten 25; 50; 80 en 120 km.

Er wordt gereden ten behoeve van een door het KWF geselecteerd wetenschappelijk onderzoek dat is bekroond met de KWO Prijs. In 2016 betrof het een onderzoek van Prof. Dr. Ruud Delwel naar het ontstaan van Leukemie. We streven ernaar zoveel mogelijk van de organisatiekosten te laten sponsoren; waardoor we een optimale opbrengst genereren voor het door het KWF geselecteerde onderzoek.

De deelnemers schrijven zich in als individu; als club of vereniging; of als bedrijf. De bedrijven fietsen doorgaans met personeel en zakenrelaties.

Het evenement is voor iedereen; jong en oud; getraind en ongetraind. De deelnemers rijden op racefietsen; stadsfietsen; E-Bikes; ligfietsen; duofietsen of scootmobiels.

We bieden sportiviteit (fietsen); saamhorigheid en troost (startceremonie en gezamenlijk fietsen); ontroering en ontlading (finish). Alle deelnemers krijgen bij de finish een rode roos als teken van hoop; een herinnering in de vorm van een pin en een goodiebag met leuke items en aantrekkelijke kortingsbonnen. Het evenement wordt breed gedragen.

Jaarlijks nemen er steeds meer fietsers van buiten Zeeland deel aan het evenement; o.a. omdat de DELTA Ride / Zeeland beschikt over uitermate geschikte routes over fietspaden en binnenwegen; over prachtige bloemdijken; indrukwekkende Deltawerken met heel weinig obstakels zoals rotondes en stoplichten.

leiden-classic-banner