Veni Vidi Fietsie Giroweek

RIJD EN BEKIJK DE MOOISTE BERGETAPPES VAN DE GIRO
Van 23 tot en met 27 mei 2016 organiseert Veni Vidi Fietsie in samenwerking met Hotel Lory een eigen Giroweek vanuit Molveno; Italië. Deze Giroweek biedt de mogelijkheid om de 16e en 17e etappe in de bergen rondom Molveno te bekijken én zelf te fietsen. Een week van koersen en genieten die geschikt is voor iedereen met enige fietservaring in de bergen. Deelnemers kunnen zich individueel of per groep opgeven. Prijs: € 399;- p.p.
 
KOPMANNEN; KLIMGEITEN OF DE BUS
Ervaren gidsen wijzen de weg over prachtige bergtoppen; door glooiende dalen en langs de ‘cucina tipica’. Het tempo wordt bepaald door de groep en bij valpartijen of lekke banden wordt er op elkaar gewacht. Maar zodra de klim begint kunnen de kopmannen hun spel spelen; de klimgeiten demarreren en de Kenny van Hummels onder ons in ‘de bus’ plaatsnemen. Veni Vidi Fietsie neemt de aankomsttijden waar en houdt rangen en standen bij. Tijdens het avondeten wordt de balans opgemaakt en worden de truien verdeeld!
OVER VENI VIDI FIETSIE
Drie bewegingswetenschappers en twee hoteleigenaren. Alle vijf met een voorliefde voor wielrennen; bergen en Italië. In 2014 verzorgden ze voor een groep van 50 Nederlandse wielrenners een geheel verzorgd tweedaags arrangement met onder andere een etappe met aankomst bergop en een heuse klimtijdrit. Om het voor iedereen leuk te houden werd de groep op basis van conditie en ervaring in drieën gesplitst en was er voor elke wielerformatie een uitdagende route op maat.
Dit evenement leidde tot zoveel enthousiasme dat ze hebben besloten het niet bij één keer te houden. Zodoende is het idee voor Veni Vidi Fietsie ontstaan. Alwin; Roelof en Niek kennen de omgeving door er gewoond; gewerkt en vooral veel gefietst te hebben. Karen en Maurice runnen sinds 2010 hun eigen hotel in Molveno.
VENI VIDI FIETSIE

 

Datum

leiden-classic-banner