Alle boeken over wielrennen!

Bijbel van 101 jaar tour – Jean Nellissen

de fabuleuze geschiedenis van een eeuw lijden op een fiets
In dit boek schrijft Jean Nelissen over zijn persoonlijke belevenissen en over talloze, soms schokkende gebeurtenissen uit het rijke verleden van de Tour. Het meest recent is de tragische dood van de man die in 1998, toen de Tour in grote problemen raakte, vrijwel in z'n eentje de ronde redde: de koning van het hooggebergte Marco Pantani. De auteur ging Pantani's gangen na, hij was in het hotelletje in Rimini waar Pantani een eenzame dood stierf en bericht over diens laatste dagen. In meeslepende verhalen komen alle grote kampioenen in beeld. Tenslotte volgt de complete geschiedenis van de Tour de France in feiten en cijfers, met alle klassementen van de 90 verreden ronden, de resultaten van álle deelnemers ooit, de geschiedenis van de gele en groene trui, bergkoningen, tijdrijders en solisten. Een onmisbaar naslagwerk voor de ware sportliefhebber.
Jean Nellissen

Jean Nellissen

Auteur

Jean Nelissen was jarenlang chef sport bij dagblad De Limburger, maar werd vooral bekend als wielerverslaggever bij Studio Sport. Hij was een van de bekendste wielercommentatoren en -verslaggevers van Nederland. Hij was befaamd om zijn encyclopedische kennis van de wielergeschiedenis. Nelissen schreef 23 boeken. Tot en met 2007 verscheen hij op televisie als onderdeel van het programma De Avondetappe. Hij schreef columns voor dagblad De Limburger en artikelen voor het maandblad Wieler Revue. Nelissen was de oom van oud-profrenner en wielerjournalist Danny Nelissen. Van Nelissen is de bekende wieleruitdrukking reglementair uit het wiel rijden, oftewel: wegsprinten, demarreren, de ander(en) verslaan. Vanaf 2011 wordt iedere twee jaar de Jean Nelissen Award uitgereikt aan een sportverslaggever of sportjournalist voor hun gehele oeuvre. Een initiatief van Jos Benders, vriend van Jean Nelissen.
Pagina's: 448
Uitgever: Veen
Verschijningsdatum: 06/2004
ISBN:
Recensie boekbespreking van De bijbel van 101 jaar Tour
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Altijd koers – Thijs Zonneveld

Altijd koers – Thijs Zonneveld

Wielerverhalen uit het coronajaar door Thijs Zonneveld. Virus of geen virus, het is altijd koers.
Stille sport – Mart Smeets

Stille sport – Mart Smeets

De verslagen van het sportjaar 2020 van Mart Smeets, zelf thuis opgehokt, lezen als een barometer van de onzekere tijd die in het voorjaar aanbrak en waarvan het einde niet in zicht is
Zuchten van de ziel – Guido Bindels

Zuchten van de ziel – Guido Bindels

Toen journalist Guido Bindels in coronatijd met zijn meervoudig beperkte dochter Brigitte in thuisisolatie moest, begon hij ter ontspanning en vermaak de Facebookpagina "Zuchten van de ziel".
Mythische cols – Frederik Backelandt

Mythische cols – Frederik Backelandt

Mythische cols werd geschreven door Frederik Backelandt en uitgegeven door Lannoo en verscheen 1 October 2020.